Musical zingt: Top of the Diva’s


Zet drie klasvolle dames en twee charmante heren op een podium met achter hen een bescheiden liveband. Overgiet het met gekleurd licht, veel confetti en liedjes van de grootste zangeressen aller tijden. Dat is het concept dat Laurenz Hoorelbeke in zijn hoofd moet hebben gehad toen hij met zijn productiehuis JAMAJA Musical zingt: Top of the Divas bedacht.

Divas versus Divos

Divagehalte genoeg in Theater Elckerlyc toen op zondagavond Deborah De Ridder, Elke Buyle en Nicoline Hummel hun vertrouwde musicaljasje voor één avond omwisselde voor een galakleed en hits van de allergrootste disco-, soul- en popdivas. Een trio dat werd bijgestaan door de zelfverklaarde divos Matthew Michel en Pieter Casteleyn, die de show, al dan niet humoristisch, aan elkaar praatten en in hun talentenjacht ‘Top of all Divas’ op zoek gingen naar wie van de drie?

Als het aan ons ligt was dat Elke Buyle. Prinses Elsa uit Frozen had, zoals verwacht, een klok van een stem die stond als een huis. Ze wist een paar keer sterk uit te halen met nummers als ‘Dag Vreemde Man’ en ‘My Heart Will Go On’. Deborah De Ridder zong een wondermooie versie van Adele’s ‘Make You Feel My Love’ en kreeg het publiek op haar hand toen ze Favourite Things uit The Sound of Music begon te zingen. Nicoline Hummel had zichtbaar moeite de andere diva’s bij te benen, maar bracht haar sterkste performance, languit en ondersteboven gedrapeerd op de showtrap, tijdens haar Amy Winehouse medley. 

Met klassiekers en enkele catchy medleys maakte het drietal er een gevarieerde avond van

Met andere klassiekers als ‘It’s Oh So Quiet’, ‘Candyman’, ‘Diamonds are a girls best friend’ en enkele catchy medleys, maakte het drietal er een gevarieerde avond van die menig mens in de zaal kon bekoren. De vermoeidheid won het soms van de juiste noot, maar de sfeer bleef er altijd inzitten. Met een slotnummer om U tegen te zeggen, ging het dak er nog een keer af en sloot het vijftal in schoonheid af. Wij gingen met confetti in onze schoenen naar huis.

Meer informatie over Musical Zingt vind je op www.musicalzingt.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier