Michiel De Meyer en Jo Hens understudy hoofdrollen in 40-45

Michiel de Meyer en Jo Hens worden understudy van respectievelijk Jelle Cleymans en Jonas van Geel in de spektakel-musical 40-45. Jelle en Jonas spelen in principe alle voorstellingen, maar de schoolvoorstellingen zullen door het duo De Meyer-Hens gespeeld worden. Ook als Jelle of Jonas ziek mochten zijn, dan komen Michiel en/of Jo in actie.

Michiel De Meyer kennen we vooral als winnaar van “Steracteur/Sterartiest” . Daarnaast was hij ook reeds te zien in verschillende musicals en speelt hij de rol van Arne in Thuis.
Met Jo Hens gaan we van Thuis naar Familie want in die serie geeft hij sinds 2009 gestalte aan het personage Nico. Ook in het theater heeft Jo zich al vaak bewezen. Zo speelde hij mee in De Wijkagenten en de theatertour van Aspe – Moord in het theater en Aspe 2 – Het dodelijk jubileum.

Michiel De Meyer: “Van sommige rollen droom je om die te mogen spelen. Ik denk niet dat ik snel nog de kans krijg om zo’n mooie rol te vertolken.”

Jo Hens: “Het is voor mij een hele eer om in zo’n grote productie te mogen staan en samen te kunnen werken met zoveel getalenteerde mensen. Ik zal me er dan ook volledig in smijten en er vooral ontzettend van genieten!”

Naast deze 2 understudies maakt Studio 100 vandaag ook het volledige ensemble bekend. Eerder was al bekend dat er 2 hoofdcasts waren (groen & blauw), maar nu zijn daar ook de namen van het ensemble aan toe gevoegd. En ook in het ensemble werd de rode draad van talent doorgetrokken.

Frank van Laecke, regie & script: “Met Michiel en Jo hebben we fantastische understudies gevonden voor de twee hoofdrollen. Daarnaast beschikken we ook nog eens over een ijzersterk ensemble om verder invulling te geven aan het epische verhaal van 40-45.”

Ensemble

Niels Batens 
Mathieu Bekaert
Annelies Boel 
Guus Boswinkel 
Pieter Casteleyn* 
Martijn Claes 
Steven Colombeen* 
Joris De Beul* 
Christophe Degelin* 
Martine De Jager 
Michiel De Meyer 
Nordin De Moor* 
Hans De Munter 
Line Ellegiers 
Juan Gerlo 
Pauline Joris
Dorian Liveyns 
Helena Nijs 
Jeroen Phaff 
Liesbeth Roose 
Tim Saey* 
Jan Schepens* 
Jurgen Stein* 
Laura Seys 
Charlotte Suijs 
Liv Van Aelst* 
Kobe Van Herwegen 
Maja Van Honsté 
Hilde Van Wesepoel
Tim Stuart 
*waren ook te zien in 14-18

Verhaal

40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken… Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…

Informatie

Intussen zijn er al meer dan 170.000 tickets verkocht en is de voorstelling opnieuw verlengd tot en met 23 december 2018.

40-45 – vanaf 7 oktober 2018
in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs
Tickets & info via www.40-45.live