Michiel De Meyer

Het was reeds enkele maanden geleden aangekondigd dat Michiel De Meyer prins Erik zou spelen voor vijf voorstellingen van The Little Mermaid. Wie kon er toen voorspellen dat hij in dezelfde week van die shows ook nog de finale van Steracteur Sterartiest zou winnen? Hectische tijden voor deze sympathieke ster. Musical Vibes sprak hem na zijn laatste optreden in The Little Mermaid.

Vooral genoten

Michiel, vandaag heb je de laatste keer Prins Erik gespeeld, hoe voel je je daarbij?

Het is heel snel gegaan. Op het moment dat ik voel dat ik er echt in zit, stopt het al. Ik heb heel veel gekeken en Juan gevolgd. Dan heb ik een keer op het podium gerepeteerd en dan meteen de voorstellingen gedaan. Dan was het wel fijn dat het vijf dagen na elkaar was. Het was nu wel de drukste week van mijn leven. Ondanks de grote drukte, heb ik er echt van genoten.

Alles kwam samen deze week, Prins Erik spelen, voor Steracteur Sterartiest enkele nummers leren, hoe heb je dat gedaan?

Ik heb veel in de auto gezeten, onderweg van Flanders Expo naar de VRT en terug. Op die momenten heb ik heel veel tekst geoefend. ’s Nachts, want een dag heeft 24 uur, dus heel laat in de avond, echt tot midden in de nacht nog tekst geoefend. En ja, op adrenaline gaan. De ploeg van The Little Mermaid is ook echt fantastisch. Die helpen je zo mee om op een hoger niveau te geraken, dat is niet normaal.

Juan en ik hebben de rol echt samen gestudeerd. Samen muzikale repetities, samen gezocht naar de beste manier om Erik neer te zetten

Dat is het voordeel van een goeie musical groep natuurlijk?

Ja, en zeker in zo’n leuke, uptempo Disney musical. Als we hier Les Misérables zouden spelen, zou iedereen hier meer depressief rondlopen en dat kun je dan niet gebruiken op zo’n drukke dagen. Maar nu is iedereen vrolijk en dat geeft enorm veel energie!

Wat heeft Juan (Gerlo) jou misdaan dat je zijn rol inpikt en zijn lief tot tweede degradeert in Steracteur Sterartiest?

Juan heeft mij helemaal niéts misdaan! (lacht) En wat belangrijk is, ik Juan ook niet! Juan en ik hebben elkaar leren kennen op de set van Ghost Rockers. Daar was meteen een echt goede klik. We hebben de rol van Prins Erik echt samen gestudeerd. Samen muzikale repetities, samen gezocht naar de beste manier om Erik neer te zetten. Met natuurlijk onze eigenheid te behouden, want ik denk wel dat er twee andere prinsen staan, maar het idee erachter is wel hetzelfde. Het is heel leuk samenwerken met Juan. (Deze week kon Juan de matinees niet spelen omwille van een Ghost Rockers meet & greets in Plopsa De Panne n.v.d.r.).

Ik heb zo fel geleefd in een roes. Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen en nieuwe dingen leren doen

Wat nu, platte rust, of heb je alweer andere drukke tijden voor de boeg?

Op 2 januari beginnen de repetities van Goodbye, Norma Jeane. Dat zijn dus drie dagen rust. En dan beginnen we op 17 januari met de tournee doorheen Vlaanderen. Dat is niet ver meer als ik er nu zo over praat. Ik moet mijn teksten eens beginnen leren! Maar het komt wel goed.

Hoe kijk je terug naar het avontuur van de laatste weken?

Ongelooflijk! Ik besef het nog niet zo goed. Ik heb zo fel geleefd in een roes. Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen en nieuwe dingen leren doen. Zaken ontdekt die ik kan en ook heel veel dingen ontdekt die ik niet kan. Ik heb vooral genoten en gemerkt dat er heel veel lieve mensen zijn in onze wereld!

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/musicalvibes/videos/10154997894269663/” width=”640″ height=”36″0 onlyvideo=”1″]

.
Meer informatie en tickets voor The Little Mermaid vind je op www.thelittlemermaid.be. Voor meer informatie en tickets voor Goodbye, Norma Jeane kijk je op www.judastheaterproducties.be.

Door Patrick Defort

Foto: Patrick Defort