Mémoiré Perdue pakt uit met psychologische thriller Duivelsengel

Mémoiré Perdue, een artistiek initiatief van Nick Delafontaine en Aron Wade gaat op 2 maart in première met Duivelsengel van Dennis Potter, in Theater Klokhuis te Antwerpen. Deze keer gaan ze voor een psychologische thriller met Aron Wade, Bert Van Poucke, Birte Adriaensen en Pascale Wouters in de hoofdrollen. De repetities zijn volop bezig. Nick Delafontaine is regisseur. Opnieuw een ambitieus stuk voor dit jonge theatercollectief.

Er is een bijzondere voorliefde voor repertoirestukken waarvan ze merken dat het publiek hier zeker interesse in heeft, maar het genre niet zo vaak meer gespeeld wordt in onze contreien. De mens is zijn verhaal. Steeds op zoek naar houvast en koestering, begrip en troost. Theater is de plek waar hij met zichzelf, auteurs en spelers in gesprek kan gaan. Confrontatie en loutering, reflectie en beleving. Mémoire Perdue wil zo’n plaats zijn.

Duivelsengel

In ‘Duivelsengel’ (Bitterzoet) vertelt Dennis Potter het verhaal van de familie Broex, brave burgers uit de middenklasse. Ze zouden een doodnormaal leven leiden, ware het niet dat hun dochter Caroline twee jaar geleden een zwaar auto-ongeluk heeft gehad en sindsdien leeft als een plant. Vader en moeder hebben zich opgesloten in hun tragiek en de verzorging van hun dochter is het enige waarvoor ze nog leven. Plots duikt echter Maarten bij hen thuis op. Als een door God gezonden engel brengt hij verlossing en loutering voor iedereen. Maar is het de verlossing waarop iedereen wacht.

Informatie

Speeldata: 2-3-8-9-10 maart om 20u30 / 4 en 11 maart om 15u
Locatie: Theater Klokhuis, Vlaams Fruit, Parochiaanstraat 4 2000 Antwerpen

Auteur: Dennis Potter
Regisseur: Nick Delafontaine
Cast: Aron Wade, Bert Van Poucke, Birte Adriaensen en Pascale Wouters

Website: www.memoireperdue.be