Marijn Brouwers

De Graaf & Cornelissen Entertainment maakte deze week hun nieuwe grote tourproductie bekend. Een nieuwe groots opgezette versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber; Evita. Tijdens de castpresentatie spraken wij met de nieuwe Peron: Marijn Brouwers.

Een geliefd stuk

Marijn, zouden wij mogen weten hoe jouw auditie proces is gegaan?

 Ja, dat is een hele leuke vraag. Dat mogen jullie zeker weten, ook een heel leuk verhaal trouwens. Ik heb, zoals Hans (Cornelissen), net ook al tijdens de introductie zei, de afgelopen jaren eigen programma’s gemaakt. Bij het eerste programma ben ik bij het concertgebouw beland en dat liep zo goed, dat ik daar terug gevraagd ben. Dus vorig jaar stond ik met Jenny Arean in het concertgebouw en daar zat Hans Cornelissen in de zaal. Hij mailde mij, want hij was zo ontzettend enthousiast over wat we daar stonden te doen. En zei: “Heb jij interesse eventueel in een rol in..” en toen hebben wij een heel goed gesprek gehad, heel lang en diep. En dat was eigenlijk mijn manier van auditie doen. Van het concertgebouw tot aan Evita. Ik moest nog wel naar London om nog een groen licht uit het Weber-kantoor te krijgen.. maar zodoende is dat gegaan.

Het is heel leuk om jou weer in een grote productie te mogen bewonderen. Hoe is/voelt het om in zo een klassieker als Evita een (grote) rol te mogen vertolken?

Het moet nog gebeuren, dus dit (de castpresentatie) is het eerste wat in het openbaar gebeurt. Dit is ook de eerste dag waarop ik een aantal andere castleden ontmoet en dergelijke. We gaan pas in augustus beginnen met repeteren. Maar qua productie en muziek dacht ik meteen: “Ja, wauw dit is te gek!”. Dit is toch een soort rock-opera…

Qua productie en muziek dacht ik meteen: “Ja, wauw dit is te gek!”

En het past ook wel bij je, die rol van Peron.

Nou ja, de incrowd mensen om mij heen wisten het. En ook sommigen in het vak, al was het nog niet open. En dat heb ik wel meer gehoord. Dat is heel fijn! Ik vind het ook heel leuk dat we er een nieuwe variant van kunnen maken.

Het stuk leent zich wel, net als met Shakespeare, om in een nieuw jasje te steken

Ja, dat jullie er een eigen draai aan mogen geven. Als het ware een frisse wind aan een klassiek (en vaak gespeeld) verhaal.

Ja. Dat is ook wel goed, denk ik. Want iets wat al gemaakt is, dat is al gemaakt. Ik denk wel dat het een heel geliefd stuk is. Heel veel mensen worden er blij van en willen het blijven zien. En het stuk heeft wel iets actueels met de vrouwen aan de macht. Maar het leent zich wel, net als met Shakespeare, om in een nieuw jasje te steken.

Dank je wel en veel succes!

Evita is vanaf 6 oktober te zien in verschillende Nederlandse theaters. Tickets & meer informatie vind je op degraafencornelissen.nl.

Door Dianne Roskam

Foto’s: Dianne Roskam