Line Ellegiers

Line Ellegiers is nog maar net afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Maar met stages in Evita en Rapunzel, heeft ze al enkele mooie producties op haar palmares staan. Deze zomer voegt ze daar Kiss Me Kate aan toe. Voor haar eerste professionele productie mag Line de grote vakantie spenderen aan het mooie Donkmeer waar Festivaria zijn volgend spektakelstuk brengt.

Een geweldig jaar

Hoe ben je in deze productie van Kiss Me Kate terechtgekomen?

Als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik een klein beetje geluk heb gehad. Vorig jaar op school hebben we open audities gehouden voor onze stages en in de jury zat o.a. Tijl Dauwe, naast vele andere vertegenwoordigers van professionele gezelschappen. Tijl heeft me daar voor de eerste keer gezien. Ik had toen het geluk te mogen terugkeren voor de Maya De Bij musical van Studio 100. Zij zochten nog een Tekla de Spin. Daar ben ik tot de laatste ronde gekomen, maar uiteindelijk ben ik als stage bij Evita terechtgekomen. Bij Festivaria was ik niet onbekend omdat ik hier twee jaar geleden al in het ensemble meespeelde bij Sacco & Vanzetti en vier jaar geleden het decor van de huisjes van de Wizard of Oz heb gemaakt. Toen hoorde ik dat Tijl hier een stuk zou regisseren. Mijn naam was ook al naar boven gekomen bij Festivaria en ik kwam op de lijst voor Tijl te staan. Hij herkende mijn naam van de Maya audities. Dan heb ik nog eens apart auditie gedaan voor de rol van Lois Lane. Er was dadelijk een klik tussen ons, Tijl is een enorm warm mens. Zo komt het dat ik hier sta.

kate2

Wat zie jij als het grootste probleem om op die mooie scène op het Donkmeer te spelen?

Persoonlijk vond ik als toeschouwer van de mooie spektakels van Festivaria het altijd een beetje jammer dat ik de gezichtsuitdrukkingen verloor. Ze brengen een zeer mooi verhaal, maar ik vind die uitdrukking heel belangrijk. Die verlies je wat door de grootsheid van het stuk en de scène. Dat wordt wel helemaal goedgemaakt door het spektakelgehalte, met voorbij komende paarden, racewagens, koetsen en zo verder. Dan word je natuurlijk overdonderd. Het zicht van de Donk is ook fantastisch. Als het slecht weer is, staan we als acteurs ook in regen en wind. Bij Sacco & Vanzetti was dat echt wel heel fris als het geregend had en de wind over het meer waaide. Maar daarnaast vind ik het fantastisch.

Iedereen speelt een dubbele rol. Dat gaat echt hilarisch worden. Want wanneer ben je dan Lois, wanneer ben je Bianca?

Waar mogen we ons aan verwachten met Kiss Me Kate?

Het wordt een zeer mooie voorstelling met heel veel humor. Er zitten heel veel grappige scènes in, iets waar ik echt naar uitkijk. De personages brengen eigenlijk De Getemde Feeks van Shakespeare. Maar hun eigen onderlinge relaties gaan ze in dat stuk vermengen. Ik speel dus Lois Lane en zij krijgt als eerste werkaanbieding de rol van Bianca in De Getemde Feeks. Iedereen speelt dus een dubbele rol. Dat gaat echt hilarisch worden. Want wanneer ben je dan Lois, wanneer ben je Bianca? Daar wordt ook net mee gespeeld. Er is ook heel mooie muziek van Cole Porter voor geschreven, heel swingende muziek. Allemaal ingrediënten voor een zeer aangename voorstelling. We hebben ook een heel leuke cast met mensen waar ik heel graag naast ga spelen. Dat wordt gewoon een topvoorstelling!

Ik heb nog een goed gevuld, maar echt geweldig jaar!

Wat heb je verder nog op je planning staan?

Momenteel speel ik nog Roxie Hart in Chicago. Dat is een van onze schoolvoorstellingen. Daarna speel ik in december mee in het ensemble bij Rapunzel en mag ik de understudy van Rapunzel op mij nemen. Dat is ook heel leuk. We hebben in maart en april nog Evita in Gent en Antwerpen. Dan komt er nog een eigen productie op school. Ik heb nog een goed gevuld, maar echt geweldig jaar!

kate1

Kiss Me Kate speelt van 18 augustus tot en met 2 september. Meer informatie & tickets vind je op www.festivaria.eu.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier