Linde Degeest

In Mozart! De Musical speelt Amadé het geweten van Wolfgang. Om dit jonge genie gestalte te geven castte Music Hall niet minder dan drie talentjes. We maakten al kennis met Anneleen, hier volgt een gesprekje met Linde.

Dit zeker meemaken

Stel je eens even voor?

Ik ben Linde, ik ben negen jaar en ik kom uit Schelle.

Hoe ben je bij Mozart! terechtgekomen?

Mijn mama had me ingeschreven, maar ik wist dat niet. De dag zelf vertrokken we naar de auditie en ik had geen idee waarvoor. De eerste dag moesten we van alles doen. Gewoon rondlopen, een paar kleine scènes spelen, ik weet niet of die uit de echte show kwamen. Zo hebben ze gekeken wie er door mocht. Er was dan later nog een tweede auditie dag en toen werd bekendgemaakt wie er gekozen werd. Toen ik mijn naam hoorde vond ik het superleuk! Ik besefte het eerst nog niet, want mijn mama was er dan niet bij. Ze hebben haar dan gebeld. Dan hebben ze nog alles gemeten voor de pruik en het kostuum. Ik vind het allemaal heel mooi!

Wat zegt Mozart jou?

Ik heb de film gezien en daar is hij wel wat zot in (lacht). Mozart zijn muziek vind ik ook heel mooi. Want als je daar even naar luistert, dan geraak je in het verhaal van de muziek. Dat vind ik wel leuk.

Je gaat nog naar school, hoe lukt dat allemaal?

Ik zou het persoonlijk niet erg vinden als ik niet naar school kon omdat ik dit heel leuk vind en ik het zeker wil meemaken. Maar ik denk niet dat ik heel veel school zal missen.

Mozart zijn muziek vind ik ook heel mooi. Want als je daar even naar luistert, dan geraak je in het verhaal van de muziek

Jullie zijn met drie kinderen om Amadé te spelen, hoe gaat dat verlopen?

Ik denk dat dat heel goed gaat verlopen, want ik zou het niet erg vinden als iemand anders de première mag spelen. Er kan maar een per show spelen. Ik zou het fijn vinden voor de andere dat die dat kan meemaken. Ik denk dat we wel goede vrienden kunnen worden. Dat is dan ook wel leuk.

Vind je het niet te vermoeiend om altijd op en af te moeten rijden?

Nee, want dan denk ik aan iets leuk en dan is de rit rap voorbij. Of ik eet soms iets, dan duurt het allemaal niet zo lang.

Ik ga zeker veel reclame maken bij mijn vriendinnen

Wie moet er allemaal naar jou komen kijken?

Mijn familie, mijn vriendinnen, mijn gezin en iedereen die naar de mooie show wil komen kijken, die mag dat! Ik ga zeker veel reclame maken bij mijn vriendinnen.

Heb je al meer gespeeld in musicals?

Ik volg zang, dans en acteren bij Studio 100 en heb daar nog meegespeeld in Pinokkio. Dat vond ik ook wel leuk en toen had ik ook mooie kleren aan, maar toch niet zo mooi als nu.

Mozart de Musical is vanaf zondag 10 december te zien in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets & meer informatie vind je op www.musichall.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier