Leendert De Vis

Op 13 april gaat de nieuwe musical van Event Team in première. Roodkapje belooft weer een leuke musical te worden met een podium vol met talenten, zowel professionele als liefhebbers. Geen Roodkapje zonder jager natuurlijk en deze versie zullen we Leendert De Vis kunnen zien blinken als Benjamin, de “stoere” jager. Musical Vibes sprak met hem.

Een extra dimensie

Leendert, wie speel je in Roodkapje?

Ik speel Jager Benjamin. Je zou denken dat het een hele stoere jager is en dat probeert hij ook te zijn, maar dat mislukt ook wel regelmatig. Misschien is dat ook zijn sterkste punt naar Roodkapje toe, hij komt soms nog wel schattig over. Hij probeert alles uit de kast te halen en dat mislukt heel vaak, maar dat maakt hem juist leuk voor haar.

Het is een nieuwe productie van Roodkapje, waar liggen de verschillen met het klassieke verhaal?

Om te beginnen heeft Jager Benjamin hier wel een grote, belangrijke rol dat is origineel wel net iets minder. Het liefdesverhaal komt hier ook wel goed aan bod. Het is wel leuk dat het een beetje geromantiseerd is, dat geeft altijd een extra dimensie voor de kinderen.

Jullie spelen met een uitgebreide cast, hoe is dat werken?

Heel fijn! Ja, het is heel fijn om hier bij Event Team te werken. Alles is super goed georganiseerd en we zitten ook effectief met een leuke ploeg. Dat is geen perspraatje, het is echt waar. Het is ook met iedereen heel fijn samenwerken, zowel met degene die professioneel opgeleid zijn als met de amateurs. Dat geeft een mix waarin wij eigenlijk geen verschil merken. Dat is altijd heel mooi, je merkt echt dat iedereen samen aan het product werkt.

Het is ook met iedereen heel fijn samenwerken, zowel met degene die professioneel opgeleid zijn als met de amateurs

Jij komt uit Limburg, hoe valt dat mee om in Evergem te repeteren?

Dat valt eigenlijk goed mee. België is uiteindelijk klein hé. Nu ben ik ook twee nachten kunnen blijven slapen, dan gaat dat helemaal natuurlijk, dat is extra fijn, dan kom je nog meer ondergedompeld terug. Ik heb de hele tijd het gevoel alsof ik op reis ben, superleuk.

Gaan jullie ook in Limburg spelen?

Ja, we spelen sowieso in het cc van Leopoldsburg. Ik denk dat dat de enige Limburgse voorstelling zal zijn, maar we spelen heel verspreid over heel Vlaanderen. Ook in heel mooie cc’s, zeer leuk om zo’n tour te kunnen doen. Het blijft in Vlaanderen toch iets heel speciaals. Elk cc heeft zjn charme, dat is overal net iets anders. Het is voor mij een van de eerste keren dat ik in een musical meespeel die in de cc’s toert, dus dat is ook weer heel mooi meegenomen. Heel speciaal, ik kijk ernaar uit!

Roodkapje speelt vanaf 12 april en start dan in Evergem om dan tot en met 16 juni te toeren doorheen Vlaanderen. Meer informatie & tickets vind je op www.event-team.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort