Laurenz Hoorelbeke, Shana Pieters en Sven Tummeleer

Morgen gaat in Theater Elckerlyc het theaterstuk Ene gast, twee bazen in première. Een muzikale komedie weliswaar,wij spraken hierover kort met castleden Laurenz Hoorelbeke, Shana Pieters en Sven Tummeleer.

Veel variatie

Waarover gaat deze komedie?

Laurenz: Uiteraard over ene gast en twee bazen! Het wordt een hele grappige voorstelling mét heel veel muziek in. Wat ook een vernieuwing is bij De Komedie Compagnie. Wij komen alle drie uit de musicalwereld, dus het is voor ons ook een grote verrassing wat het precies gaat worden.

Jullie gaan dus ook zingen?

Shana: Ja, dat heeft Stany (Crets, regisseur) ons toch beloofd!

Het wordt een hele grappige voorstelling mét heel veel muziek in

Is het voor jullie de eerste keer in een echte komedie?

Laurenz: Ik heb al vaker met Stany samen gewerkt en dat was eigenlijk wel altijd een vorm van comedy. Dus echt nieuw is het niet voor mij.

Sven: Ik heb al wel rollen gespeeld die komisch getint waren, maar zo’n heel comedy stuk heb ik nog nooit gedaan. Dus dat is zeker nieuw voor mij

Shana: The Rocky Horror Show was ook wel comedy, maar je hebt zoveel verschillende variaties hierin, waardoor ik denk dat het nu ook weer iets helemaal anders gaat zijn. We moeten ook in het Antwerps spreken, dat wordt wel wat, want ik ben niet van Antwerpen (lacht). Dat wordt een hele uitdaging. Ook het genre op zich, zoiets heb ik nog nooit gespeeld. Het is weer onnozel doen op een podium, dus het lijkt me heel erg leuk!

Wat staat er voor jullie nog op de planning in de toekomst?

Laurenz: Voor mij staat in maart de musical Spamalot op de planning. En Shana en ik staan ook dit jaar weer samen in De Winterrevue. Dat wordt dus heel veel zingen, dansen én zweten (lacht). 

Shana: Het gaat serieus stinken daar in den Elckerlyc! 

Ene gast, twee bazen is tot en met 8 december te zien in Theater Elckerlyc. Meer informatie en tickets vind je op www.elckerlyc.be.  

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier