Laurenz Hoorelbeke en Manon De Boevre

De revue is entertainment met acteerwerk, zang en dans. Wie is er dan beter geplaatst om hierin mee te draaien dan musicalartiesten? Tot in het dansensemble kan je er vinden! Musical Vibes sprak met Laurenz Hoorelbeke en Manon De Boevre.

‘You can do it’

Twee musicalmensen in het Winterrevue ‘ballet’. Wat doen jullie daar?

Manon: Het is wel niet zomaar een ballet.

Laurenz: Nee, zeker niet. Wij nemen sowieso heel veel dansen voor onze rekening, maar wij zijn ook de backing vocals van dienst.

Manon: Zeer zeker. Net vanwege onze musicalachtergrond hebben ze ons daarvoor gekozen, denk ik.

Laurenz: De zang en de dans combineren, dat is onze opdracht.

Waarmee amuseren jullie je het meeste in de Winterrevue?

Manon: De dans is een enorme uitdaging, want we zijn met supergoeie dansers omringd.

Laurenz: Je hebt geen opbouw nodig. Het zijn allemaal verschillende choreografieën, allemaal verschillende nummers. Er zit misschien wel een rode draad in, maar het is geen verhaal waar je van het begin tot het einde een spanningsboog moet opbouwen. Dus het is wel een heel afgekomen afwisseling om nu drie minuten alles te geven wat je hebt en daarna een minuut te kunnen gaan rusten in de loge om dan terug op te komen voor het volgende stukje.

lau2

Het is dus mentaal iets meer relaxt dan bij een musical waar het verhaal moet blijven kloppen?

Laurenz: Ja, dat vind op zich ik wel. Het is ook een super leuke sfeer met allemaal heel aangename mensen. Het is gewoon top om zo te werken.

Manon: Ons dansniveau wordt ook naar een veel hoger niveau getild. Dat is ook zeer mooi.

Laurenz: Ja, dat is inderdaad zo. De rest is effectief afgestudeerd als danser, wij als musicalartiest. Dan leer je wel van alles wat, maar niet specifiek één ding heel goed. Maar wij worden door Laurent Flament, net zoals in de vorige Winterrevue en Evita, constant opgebouwd en wij leren nog altijd heel veel bij.

Ons dansniveau wordt ook naar een veel hoger niveau getild

Hoe hard werken is het om tot het niveau van de dansers te geraken?

Manon: In het begin denken we soms wel: “Dit gaat ons nooit lukken”. Maar Laurent heeft om te beginnen heel veel geduld met iedereen en hij is ook heel goed individueel. Als er iemand een probleem heeft, gaat hij daar meteen op in en zo creëert hij altijd een heel positieve sfeer.

Laurenz: Ik was vorig jaar ook heel bang, zeg maar, omdat ik toen echt uit het musicalmilieu kwam en Laurent Flament kende als dé grote choreograaf van So You Think You Can Dance. Maar nu heb ik al een paar keer met hem gewerkt en weet ik ondertussen dat hij heel veel geduld heeft. Hoe dan ook, maakt hij zaken die altijd op punt staan. Ik kijk heel vaak bedenkelijk als hij bijvoorbeeld een lift voordoet. Dan zegt hij tegen me: “Laurenz, you can do it, you can do it”. Gewoon super om met zo iemand te werken.

Er is niet echt een geheel, alle stijlen passeren; latin, hiphop, klassiek, wel met een knipoog weliswaar

Wat denken jullie dat het leukste is voor de toeschouwers aan de Winterrevue?

Manon: Ik vond vorig jaar de grote verschillen van genres heel leuk. We hadden Slongs, dat was meer de hiphop en baggy style. We hadden ‘Boerke en de Geit’, meer het iets ballet-achtige en dan had je ook nog Tina Turner, dat was constant doorgeven en echt wel tof.

Laurenz: Het is een mix van stijlen. Er is niet echt een geheel, alle stijlen passeren; latin, hiphop, klassiek, wel met een knipoog weliswaar, het blijft Stany Crets. Maar er is veel verschil en dat is heel leuk om te doen.

lau3

Nicole en Hugo komen er dit jaar bij?

Laurenz: Ja, spannend! Ik kijk enorm naar hen op. Zij zijn de grootste revue artiesten die we ooit in ons land hebben gekend. En ver daarbuiten ook, want ze hebben heel veel cruises gedaan, de hele wereld rond. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met hen. Ik denk dat het hele lieve mensen zijn.

Manon: Het wordt ook heel leerrijk, denk ik.

Laurenz: Absoluut, ze gaan ons heel veel kunnen bijbrengen.

Manon: Ja, ze hebben dit genre jaren gedaan, ze staan nog langer op het podium, dus ik denk dat we daar alleen maar van kunnen bijleren.

Laurenz: En trots zijn dat we met hen mogen samenwerken.

Nicole en Hugo zijn de grootste revue artiesten die we ooit in ons land hebben gekend

Jullie leren dan enorm bij qua dans, leren jullie nog bij op andere vlakken?

Laurenz: Je leert altijd bij! Ik denk dat de hoofdcast van de Winterrevue ook nog altijd bijleert van de mensen rondom hen én van dans, want zij moeten ook heel veel meedansen. Daar zorgt Laurent Flament wel voor! (lacht) Dus iedereen leert van iedereen.

Waarom moet iedereen komen kijken?

Laurenz: Omdat het gewoon een fantastische avond uit is, mensen die het vorig jaar hebben gezien gaan weten dat het dit jaar weer een geweldige show gaat worden.

Manon: We hebben nu ook Lisa, een enorm zangtalent.

Laurenz: En er is ook een fantastisch winterrestaurant waar je heel lekker kan eten. We hebben gewoon fantastische artiesten, een fantastisch ballet en fantastische creatives. Dus een ‘fantastische’ show, dat kan niet anders!

Manon: Helemaal mee eens!

Mensen die het vorig jaar hebben gezien, weten dat het dit jaar weer een geweldige show gaat worden

Wat zijn jullie verdere plannen dit seizoen?

Laurenz: Ik speel in oktober, november en in maart nog mee in Evita, Jaak en de Bonenstaak en Titus in de musical Rapunzel. Op 24 maart is er dan ook nog Musical Zingt… 90’s, dat ik zelf mee produceer. Verder zijn er nog enkele zaken waar ik momenteel niet veel over kan vertellen, maar die worden wel bekendgemaakt de volgende weken.

Manon: Ik ga nog een eigen project doen in februari, maar daar kan ik ook nog niet veel over zeggen. Dat komt helemaal goed, maar nog even geduld.

lau4

Voor meer informatie & tickets van de Winterrevue kan je terecht op www.winterrevue.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort