Lauren De Ruyck

Een van de revelaties op The Best of Musicals was vast en zeker Lauren De Ruyck. De jonge zangeres toonde zich zeer sterk in alle nummers die ze mocht brengen en genoot duidelijk met volle teugen. Musical Vibes sprak met haar na de première.

Veel optimisme

Wat betekent deze Best of Musicals voor jou?

Ik besef nu eigenlijk pas wat voor eer ik heb gekregen van Music Hall om hieraan mee te doen, omdat ik hier tussen zo’n grote namen sta, waarvan ik alleen maar had kunnen dromen! Ook de nummers die we mogen brengen zijn uit fantastische musicals. Dus ja, alleen maar veel dankbaarheid voor mij.

Hoe loopt het backstage tussen de mensen met veel en die met minder ervaring?

Iedereen doet grotendeels zijn eigen ding, dat heeft ieder ondertussen wel gevonden. Maar ik denk dat we elkaar vooral heel veel aanmoedigen. Ik hoor heel veel “Het was goed, het was mooi” na de nummers. Zeer veel optimisme in deze groep. We hebben ook kort gerepeteerd dus op die manier hebben we veel houvast aan elkaar.

Als dit concept volgend jaar terugkomt, sta jij dan klaar om terug mee te doen?

Natuurlijk! Maar we zullen dat moeten afwachten natuurlijk.

Ik besef nu eigenlijk pas wat voor eer ik heb gekregen van Music Hall om hieraan mee te doen

Welke nummers zou jij er dan nog graag in zien verschijnen?

We hebben nu echt dé klassiekers gehad, maar ondertussen zijn er zoveel goede dingen gemaakt die nu op Broadway of West End staan. Ik denk dat Vlaanderen daar nu ook wel klaar voor is.

Wat mogen we jou toewensen voor de komende maanden?

Dat ik dit nog mag blijven doen!

The Best Of Musicals is volgend seizoen wederom voorzien in het voorjaar. Lauren is op 4 maart en 29 april nog te zien als Roodkapje in de gelijknamige musical in Stadsschouwburg Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.musichall.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier