Komedie Bedankt Lieve Ouders in Theater de Roxy

Dat actrices Silvia Claes en Katrien De Becker geen echte zussen zijn, wist u natuurlijk al. Ook in ‘Familie’ hebben ze – tot nader order – geen familieband. Maar in de nieuwe theaterkomedie ‘Bedankt Lieve Ouders’ van Yves Caspar spelen Silvia en Katrien vol overtuiging de zussen Astrid en Martine. Hun mannen worden in dit theaterstuk op hilarische wijze neergezet door Stoffel Bollu en Gunter Reniers (De kotmadam). 

Caspar: “Wanneer we een nieuwe theaterkomedie lanceren is de casting heel erg belangrijk. Comedy zit Stoffel, Katrien en Gunter in het bloed. Dat bewezen ze al meermaals in verschillende sitcoms op TV (Hallo Belgie, De kotmadam, Droge voeding, kassa 4, Happy Singles, FC De Kampioenen). Maar ook Silvia blijkt over een goede komische timing te beschikken. Toen ik deze komedie schreef, lagen de acteurs al vast. Ik kon als het ware een rol op hun lijf schrijven. Ik wist welke types ze graag spelen. Dat is bijzonder aangenaam, zowel voor hen als voor mij. Je hebt dan een duidelijk beeld voor ogen”.

Reniers: “Dat klopt! Mijn rol ligt mijlenver van mezelf maar daarom is het zo fijn om te doen. Stoffel, Katrien en Silvia ken ik ook al enkele jaren, dat maakt samenwerken nog leuker. Met Siliva zat ik zelfs samen op de toneelschool, in de klas van Leah Thijs. De laatste jaren speel ik vooral in het theater, maar het zou fijn zijn om met deze collega’s eens iets op tv te kunnen doen.

Yves Caspar is als toneelschrijver niet aan zijn proefstuk toe. Eerder schreef hij al de komedie ‘Jezus, Maria, Jozef’, en de theaterstukken ‘Dertig’, ‘Edith, het legendarische verhaal van Edith Piaf’ en ‘Volgend jaar Parijs’. Als comedy-vertaler nam hij de theaterhits ‘De Bemoeial’, ‘Horen, zien en zwijgen’ en ‘Maak plaats, Mevrouw’ onder handen.

Informatie

‘Bedankt Lieve Ouders’ met Silvia Claes, Katrien De Becker, Dorien Schrijnemakers, Bea Duchateau, Gunter Reniers, Stoffel Bollu, Yves Caspar, Romain Bamps en Kevin Caers. U kan deze vrolijke familie nog aan het werk zien in Theater De Roxy in St-Truiden tot en met 3 juni 2018.

Tickets (€15) en info www.deroxy.be