K3 Tour 2018

In België was K3 al een tijdje aan het touren met hun nieuwe show. Nederland bleef nog even op zijn honger zitten: tot nu, want K3 ging nu eindelijk ook in première in Nederland. Musical Vibes ging kijken naar de K’tjes in ’s Hertogenbosch.

Première K3-show in Nederland

In het begin van de show worden Marthe, Klaasje en Hanne uitgenodigd  door koningin Viola uit Vlinderland. Tijdens het Nectaroogstfeest mogen de meisjes komen optreden, maar dat is buiten Mottige Mot gerekend, die kost wat kost de troon van Vlinderland wil bestijgen. Om Mottige Mot te verslagen, moet K3 wind, water en vuur zien te overwinnen. Dat doen ze door steeds liedjes in het thema te zingen en dan een klein opdrachtje uit te voeren. Zo laten ze de hele zaal springen om vuur te bestrijden en hartjes blazen in de richting van het grote LED-scherm.

De nieuwe K3 show bevat alles wat we van zo’n show verwachten. Een simpel verhaaltje dat volgbaar is voor de allerkleinsten en de grootste hits van het moment waar de hele zaal los op gaat. Veel nieuwigheden zitten er niet in, het concept is ongewijzigd. Grote ledwall, dansers, backing vocals en een slechterik. Stof genoeg om een uurtje te vullen. Opvallend is de evolutie die te merken is na twee jaar dat de meiden nu K3 zijn. Ze zingen veel zuiverder dan vroeger, in de stukken die niet ondersteund worden op band, en vormen ook echt een heilige Drievuldigheid. Het lijkt alvast of K3 nooit een andere bezetting heeft gehad.

Setlist:

 1. Pina Colada 
 2. Medley De Bom – Ushuaia – Disco Oma
 3. Hippie Happy Holiday
 4. Medley Dieper dan de zee – I love you baby
 5. Medley Verlegen vlindertje – Alle kleuren
 6. Whoppa!
 7. Medley Als het binnen regent – 1000 kleine matroosjes – Drums gaan boem!
 8. Medley Eyo! – Play-O
 9. Liefde is overal
 10. Medley Heyah Mama – Tele-Romeo – Mamasé!
 11. 10 000 Luchtballonnen
 12. Oya Lélé

De nieuwe K3 Show is vanaf september nog te zien in Rotterdam, Amsterdam, Breda en Groningen. Tickets & meer informatie via: www.eventim.nl

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier