Jorrit Ruijs

Iedereen kent het verhaal van Simba, de jonge leeuwenwelp die zijn vader Mufasa verliest. De tekenfilm, met muziek van Elton John, is een vast deel van de opvoeding van de meeste kinderen en dus is het geen wonder dat ook de musical een groot succes is in Nederland. Dat dit een musical is die mensen echt heel goed vinden, werd tijdens het Musical Awards Gala voor de tweede keer op rij bevestigt: The Lion King won de felbegeerde publieksprijs. Jorrit Ruijs speelt de rol van Scar, de boze oom van Simba.

Voor iedereen wat wils

Hoe voel je je?

“Ik ben echt heel erg blij. Ik ben erg blij dat we hem zelfs voor de tweede keer op rij hebben gewonnen. Het is gewoon de belangrijkste prijs. Het publiek, wat avond aan avond komt, heeft uiteindelijk óns gekozen als mooiste voorstelling. Dus ik ben heel, heel trots, op iedereen.”

Wat ik mooi vind aan The Lion King  is dat iedereen iets herkent in het verhaal

Waarom denk je dat het publiek op The Lion King gestemd heeft?

“Wat ik mooi vind aan The Lion King, en dat is al vanaf de tekenfilm tot en met de musical, is dat iedereen iets herkent in het verhaal. Het is zo breed: het gaat over volwassen worden, het gaat over een ouder naast zijn kind, over van kind naar ouder worden. Het gaat over je plek vinden in de groep waarin je woont, of waarin je geboren bent. Het gaat over samen zijn, het gaat over zoveel dingen! Heel veel mensen halen troost uit de show, we hebben het meerdere malen gehoord, mensen die iemand verloren hebben halen soelaas uit de voorstelling. Maar ook mensen die het leven te vieren hebben, die komen ook en worden enorm blij van de positiviteit die eruit straalt. The Lion King heeft voor iedereen wat wils.”

The Lion King is nog tot en met 21 juli te zien in het Circustheater te Scheveningen. Meer informatie & tickets vind je op www.thelionking.nl.

Door Yuki Hochgemuth

Foto’s: Wendy de Noier