Joanne Telesford

Op 3 december ging in Amsterdamse De LaMar Theater Opvliegers 4 – Trossen los! in première.Na afloop van de voorstelling spraken wij nog gezellig na met Joanne Telesford, die de rol van Shirley vertolkt in de show.

Shirley probeert in de markt te liggen

Hoe ging het? 

Ik vond het boven verwachting goed gaan. Je bent toch altijd een beetje huiverig voor première publiek: Het zijn tenslotte mensen die geen kaartje hebben gekocht, maar mensen die uitgenodigd zijn en daar eigenlijk zitten met een ‘moetje’. Dan ‘moet’  je een nieuwe jurk kopen en ‘moet’ je langs komen en allemaal gedoe. Maar vanavond was te gek. De zaal ging los. En dat geeft zo een kick, niet normaal.

En heb je nog iets nieuws geleerd over Shirley tijdens je voorbereidingen naar Opvliegers 4?

Shirley probeert natuurlijk in de markt te liggen. En die denkt dan dat ze dat fysiek moet laten zien. Als in: Trossen los, tieten laten zien, geil doen… terwijl ze eigenlijk gewoon zichzelf moet zijn. En wat ik met haar probeer neer te zetten, en eigenlijk de boodschap is die ik met haar wil meebrengen tijdens deze show; Vrouwen van 50+ die weer gaan daten hebben het best lastig en zijn heel onzeker. Je hebt een bagage. En hoe presenteer jij jezelf? Door gewoon jezelf te zijn en niet moeilijk te doen!

Vier vriendinnen die elkaar alles zeggen wat ze willen zeggen tegen elkaar en dat blijft goed

En het stuk zelf is echt een beetje de ‘Sex in the City’ in het theater hè?!

Zeker: Vier vriendinnen die elkaar alles zeggen wat ze willen zeggen tegen elkaar en dat blijft goed. Je wordt vroeger altijd geleerd dat je altijd de waarheid moet zeggen, maar wat ze dan daarbij niet zeggen is dat je dat later niet meer moet doen als je groter wordt.  In het echte wereldje gaat het natuurlijk een beetje anders en ben je wat discreter en voorzichtiger met hoe je een bepaalde boodschap brengt. Dat merk je toch iets meer als volwassenen. Maar in zowel Sex in the City als onze show Opvliegers (4) kan dat wél! En blijft alles gewoon goed. Dat proberen wij er ook een beetje mee naar voren te halen.

Koop nu je tickets bij je theater in de buurt: www.rep.nu.

Door Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement