Jens Broes

De kunsthumaniora StArt-Heilig Graf-Muziek creëert een aangepaste musical: dAens!?. Heel deze musical wordt uitgevoerd door leerlingen, onder begeleiding van leerkrachten, muzikanten, acteurs. Musical Vibes sprak met Jens Broes, die de rol van Adolf Daens op zich neemt.

Wat we neerzetten is indrukwekkend

Jouw personage is zeer belangrijk in het verhaal. Zijn er aanrakingspunten qua karakter tussen jou en Adolf Daens?

Zeer weinig, denk ik. Hij is totaal anders dan hoe ik ben. Het is dus wel een opdracht om hem goed neer te zetten. Er zijn niet echt veel aanrakingspunten, buiten strijden voor rechtvaardigheid. Dat zit wel ergens in mij, maar niet zo extreem als bij Adolf Daens.

Heb je al veel bijgeleerd van de regisseurs: Rikkert en Emelien?

Het is super fijn om met Rikkert en Emelien te werken. Van Emelien krijg ik ook zangles, en daar leer ik super veel in bij. Ik ben op een jaar sterk vooruitgegaan op musicalvlak door zangles te krijgen van Emelien en samen te werken met Rikkert.

We kennen elkaars sterktes en zwaktes: je weet gewoon bij wie je wat kan doen

Zit de sfeer goed in de groep? Heeft deze musical de leerlingen dichter bij elkaar gebracht?

De sfeer zit echt goed. Ik zit ook al vier jaar in dezelfde klas, dus wij kennen elkaar super goed. We kennen elkaars sterktes en zwaktes: je weet gewoon bij wie je wat kan doen. Het is ook heel leuk om met elkaar te spelen, omdat we zo vertrouwd zijn met elkaar. Je kent dus niet echt schaamte.

Nog een laatste vraag: waarom moet iedereen komen kijken naar dAens!?

Omdat het best wel knap is wat wij hier in de muziekrichting doen. Wij zijn kinderen van veertien tot achttien jaar. Wat we hier neerzetten is dus indrukwekkend. We spelen ook met een live orkest, dus het is echt wel de moeite.

dAens!? speelt vanaf 28 april tot en met 3 mei in de Feestzaal Heilig Graf in Turnhout. Meer informatie en tickets vind je op start.heilig-graf.be .

Door Amber Degeest

Foto: Amber Degeest
Repetitiefoto’s: Jan Van Kerckhoven