Ivan Pecnik

Vanaf oktober is de nieuwe komedie Ladies Night te zien die tourt doorheen Vlaanderen. Dit is een productie van Uitgezonderd., en is gebaseerd op de film The Full Monty. Wij stelden Ivan Pecnik een paar vraagjes.

Humor is nummer één

Hoe reageerde je toen je werd gevraagd om hieraan mee te doen?

Ik zei onmiddellijk ja. Ik vind het een hele leuke film: dat was een bom. Het is één van de weinige films waar ik heel de tijd met een dikke smile op mijn gezicht zat. Ik heb al gewerkt met dit productiehuis, en ik weet dat ze alles heel stijlvol doen. Manou Kersting  en zijn vorm van humor ken ik, die heel belangrijk zal zijn. Het is een onderwerp waar je veel valkuilen en mijnenvelden in hebt. Er is meer kans op slechte smaak dan dat het een goed, fijn avondje wordt. Dat is onze uitdaging. Met Manou en met de ploeg denk ik dat we er iets van kunnen maken.  Ik heb eigenlijk direct ja gezegd (lacht).

Wat vind je van de cast?

Super. Ik heb al met iedereen samengewerkt, behalve met Sergei. Met alle anderen heb ik al gefilmd of op het theater gestaan, of beiden. Het zijn allemaal mannen met humor. Sergei is een stand-up comedian, dus humor gaat heel belangrijk zijn. Ik denk dat dat eigenlijk nummer één is. Dat spannende dat er rond het naaktgehalte hangt, is een voertuig om humor te maken. Dat is niet het doel. Wij zijn geen strippers, daar draait het niet om. Maar het is wel een element dat plezant is (lacht).

Wat is er nog speciaal naast de humor?

Er zit ook een beetje een sociale laag in. Er zit een element in van mannen die zonder werk zitten, en in onze sector is dat een onderdeel van de dagdagelijkse realiteit. Mensen denken dat wij allemaal heel veel verdienen, en dat wij allemaal heel goed bezig zijn. Dat is ook zo voor een paar happy few, maar voor een groot deel is dat niet. Die werkloosheid zit hier ook wel in. Dat is een beetje het tegengewicht, de lachende traan. Het is ons werk om dat in een organische voorstelling te gieten.

Dat spannende dat er rond het naaktgehalte hangt, is een voertuig om humor te maken

Jullie gaan naakt op de scène staan. Wat vind je daarvan?

Werkelijk? Dat wist ik niet (lacht)? Eigenlijk heb ik daar niet zo’n probleem mee. In mijn theateropleiding hebben wij ook al zaken naakt gedaan, ik heb Crimi Clowns meegedraaid. Dat hoort nu eenmaal bij het vak. Ik kan me niet voorstellen dat als je Doornroosje of Assepoester speelt, je niet wil kussen met de prins. Dat hoort erbij: menselijk lichaam is menselijk lichaam. Dat moet geen porno zijn, maar we kunnen het hier niet uit de weg. Zeker als naaktheid een functie heeft. Je ziet op het nieuws om de tien seconden een dode, of iemand die aan flarden geschoten is. Dat is dan oké, maar één keer een naakt lichaam is dan wowowow. Dat is #metoo, en Facebook laat zelfs geen schilderijen meer op hun site zien. Dat vind ik ook weer een beetje te ver gaan. Het hoort er dus bij, en ik heb daar eigenlijk geen probleem mee.

Ik word gevraagd voor mijn lichaam, uitgebuit voor mijn lijf. Ik vind het zelf eigenlijk best geestig

Hebben je vrienden en familie de poster al gezien?

Wij hadden hem zelf nog niet gezien (lacht). Als ik er dan nu naar kijkt, denk ik van: O-ow. Wow. Hadden we dan toch die personal trainer niet moeten nemen vorig jaar(lacht)? Maar hey, ik word gevraagd voor mijn family pack, de anderen voor hun Six pack. Ik word gevraagd voor mijn lichaam, ik word uitgebuit voor mijn lijf. Ik vind het zelf eigenlijk best geestig (lacht). Ik ben wel eens benieuwd naar de mensen hun reactie als we daar aan bushaltes hangen. Ik denk dat we er wel reactie op gaan krijgen, ik denk dat er een paar heel grappige gaan tussen zitten.

Ladies Night speelt van 25 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019, en tourt doorheen Vlaanderen. Meer informatie en tickets vind je op www.uitgezonderd.be

Door Amber Degeest

Foto’s: Patrick Defort