Ilya Koers en Flore De Vogelas

Ilya Koers en Flore De Vogelas keken voor één keer wel uit naar het einde van de vakantie, want op zaterdag 9 maart vond de langverwachte première plaats van Ketnet Musical Troep!. Ilya en Flore wisten met hun chemie op het podium indruk te maken op regisseur Tijl Dauwe en sleepten bijgevolg de felbegeerde hoofdrollen van Ryan en Elsie in de wacht. Musical Vibes sprak hen na afloop van de première.

Het enthousiaste publiek geeft ons veel energie

Hoe is de première verlopen?

Flore: Heel goed. Ik denk dat het een van de beste keren was. En het publiek was echt geweldig!

Ilya: Dat enthousiaste publiek gaf ons heel veel energie. Dat was zalig!

Hoe zenuwachtig waren jullie?

Ilya: We hebben vandaag al een voorstelling gespeeld en ik was toen zenuwachtiger, omdat het echt de allereerste keer was dat we voor een volle zaal speelden. Nu met de première hadden we toch al een beetje een vertrouwd gevoel en hadden we er vooral veel zin in.

Flore: Ik was voor de officiële première toch wel veel zenuwachtiger. De zaal zat vol BV’s en dat is toch wel extra spannend.

 Ik vind het ook fijn als het publiek meegaat in een scène of een moment

Wat vinden jullie het leukste aan de voorstelling?

Flore: Het einde van de voorstelling is leuk, omdat je dan blij bent dat alles goed is gegaan en iedereen dan samen op het podium staat. Ik vind het ook fijn als het publiek meegaat in een scène of een moment.

Ilya: De scène van ‘Thuis op het plein’, wanneer we allemaal samen op het podium staan, is één van mijn favoriete momenten. Ook de scène waarin ik naar de nachtwinkel ga, vind ik leuk om te spelen omdat dat weer iets helemaal anders is.

Waar hebben jullie het hardst op moeten oefenen?

Flore: Ik vond Elsie een moeilijke rol om te snappen in het begin. Ik heb lang gewerkt aan de invulling van mijn personage. Maar het is uiteindelijk toch gelukt!

Ilya: Voor mij geldt eigenlijk hetzelfde. Ryan worden was een hele uitdaging. Weten wie je bent op het podium en hoe je moet spelen, dat was wel een beetje zoeken in het begin.

Weten wie je bent op het podium en hoe je moet spelen, dat was wel een beetje zoeken in het begin

Hoe is het om met Michiel en Maureen samen te spelen?

Ilya: Ik heb echt veel van hen geleerd.

Flore: Wij hebben niet alleen veel bijgeleerd van hen, maar zij ook van ons, denk ik. Uiteraard niet evenveel (lacht).

Vandaag werd het startschot gegeven van een hele reeks voorstellingen.

Flore: Ja, we gaan spelen op veel verschillende plaatsen, daar kijk ik echt naar uit.

Ilya: We hebben er allemaal heel veel zin in!

Ketnet Musical Troep! is nog tot en met 1 juni te zien in De Panne, Oostende, Hasselt, Gent en Antwerpen. Voor meer info en tickets, surf naar www.studio100.com.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier