Ianthe Tavernier

Ianthe Tavernier is een bezige bij. Zo staat ze vanavond op het podium bij Steracteur Sterartiest en heeft ze de titelrol te pakken in de Disney musical The Little Mermaid, die zondag in première gaat. Wij spraken met haar tijdens de repetitieperiode.

Hopelijk gaat je hart breken

Wat is er voor jou zo speciaal aan deze voorstelling?

Het leuke aan deze show is dat het een totaalspektakel is. Het wordt opgevoerd in Flanders Expo en dat is al heel groots. En het geen normale musical. Je hebt overal decor – en kledingstukken die zo groot en bombastisch moeten zijn om natuurlijk heel die zaal te kunnen vullen. En dat gaat het wel speciaal maken natuurlijk. Het leuke is ook vooral dat het iets nieuws is. Het wordt in een nieuw jasje gestoken. Frank Van Laecke heeft daar echt goed over nagedacht – topregisseur by the way – en hij heeft hele mooie beelden in zijn hoofd. Het gaat echt de max zijn!

Wat is voor jou persoonlijk de grootste uitdaging?

Voor mij, misschien een beetje oppervlakkig, maar vliegen. Ik moet vliegen en ik heb hoogtevrees. Dus dát wordt een hele grote uitdaging (lacht). Maar ik heb mensen die mij daar bij helpen, de begeleiding is kei goed. Het gaat zeker in orde komen, maar ik heb er toch een beetje een angst voor.

Ik moet vliegen en ik heb hoogtevrees. Dus dát wordt een hele grote uitdaging

Was je bekend met de voorstelling?

De voorstelling zelf is nu helemaal nieuw in elkaar gestoken. Natuurlijk ken ik de film, wie kent de Kleine Zeemeermin nu niet? En ik kende de muziek al wel van de show die in Nederland te zien was. Het is wel die muziek, maar het hele idee er rond en het concept zijn wel veranderd. Ik ben zelf ook heel benieuwd, want we krijgen nu steeds een paar decorstukken te zien, maar nog niet het totaalbeeld.

Ik denk dat je zelfs te weinig ogen gaat hebben om alles te kunnen zien

Tot slot: waarom moet iedereen volgens jou komen kijken?

Omdat het spektakel is. Het is niet zo maar een musical. Ik denk dat je zelfs te weinig ogen gaat hebben om alles te kunnen zien. En je hebt hele grote bombastische momenten, met dansers, kleuren en fantastische muziek. Maar je hebt ook hele kleine, super intieme momenten, waarvan hopelijk je hart gaat breken. Althans dat van mij toch, iedere keer opnieuw (lacht). En ik denk dat dat zeker de moeite is!

The Little Mermaid is vanaf 13 december te zien in Flanders Expo Gent. Meer informatie & tickets vind je op www.thelittlemermaid.be.

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier