Grace Swaby

Jemima is een van de jonge kittens. Nog onschuldig, heel nieuwsgierig en met een open geest. Grace Swaby is met haar negentien jaar welgeplaatst om deze lieve kat gestalde te geven. Musical Vibes sprak met haar.

Niets is moeilijk als je er van houdt

Wat houdt de rol van Jemima in voor jou?

Jemima is heel lief. Ze is heel geïnteresseerd in alles wat er rond haar gebeurt. Zo wil ze ook alles weten van alle andere katten. Wat voor mezelf ook leuk is, want ik kan heel goed naar iedereen kijken en alles opnemen. Ze is heel lief, maar ik denk dat ze ook wel een scherp kantje heeft, dat maakt haar nog toffer om te spelen. 

Wat is het moeilijkste in Cats?

Sowieso het Jellicle Bal. Dat is berucht om een moeilijk stuk te zijn. Tegelijkertijd moet je er ook wel van houden, want het geeft enorm veel voldoening wanneer je het afgewerkt hebt. Dan is er ook het feit van een kat te zijn. Je moet echt in die rol kruipen. Op zich is er niets heel moeilijk aan als je het graag doet, maar het is hard werken op dansvlak.

Jemima is heel lief, maar ik denk dat ze ook wel een scherp kantje heeft

Jullie staan regelmatig met heel veel volk op de scène, was die hier groot genoeg?

Ik denk dat ze iets kleiner was dan die van Parijs, waar we gerepeteerd hebben. Maar dat is geen uitzondering. Ik vind dat eigenlijk wel heel leuk, want je bent dan heel dicht bij je vrienden en iedereen moedigt elkaar aan. Het is ook een geweldig zicht om met zoveel op zo’n kleine ruimte te dansen.

Ik voel me echt heel gelukkig en gezegend

Hoe bevalt het tourleven?

Het is prachtig! Ongelooflijk gewoon. Het is iets dat ik nog nooit had meegemaakt en ik denk dat ik niet snel zal evenaren. Ik voel me echt heel gelukkig en gezegend. 

Welke boodschap heb je voor iedereen die nog geen kaartje heeft?

Jullie zijn heel dom dus heel snel eentje kopen (lacht). Cats moet je gewoon gezien hebben! 

Cats speelt nog tot en met 17 april te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.catsantwerpen.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort/Wendy de Noier