Droomprinses


In theater Het Appeltje ging dit weekend Droomprinses van De Proefkonijnen in première. Daphne Paelinck speelt in dit stuk van Randall Van Duytekom een meisje dat heel graag slaapt. Want in haar dromen kan ze alles zijn wat ze maar wil. Soms is ze wel eens bang, maar daar heeft ze zo haar oplossingen voor.

droom3

Actief theater voor de kinderen

Droomprinses is een stuk op maat van kinderen tussen drie en negen jaar. Isa, de droomprinses, wordt bij het begin van de voorstelling wakker en vertelt honderduit over haar dromen. Ze vertelt over alle grote avonturen die ze dan beleeft en vraagt aan de kinderen in het publiek waar zij van dromen. Wanneer ze haar laatste droom vergeten is, wil ze terug gaan slapen en vraagt hiervoor de hulp van een kindje uit de zaal. Ze vertelt over de droomelfjes die de dromen maken en het zandmannetje dat ervoor zorgt dat je in slaap valt. Ook een kleine geschiedenisles en de actuele verschillen van het slaapcomfort worden aangeraakt. Het gaat er bij de kinderen in als koude pap.

Daphne heeft een aantal zeer mooi gekozen verhaallijnen en speelt heel handig in op de input van de kinderen onder de kijkers

Droomprinses is een klein magisch werkje. Daphne heeft een aantal zeer mooi gekozen verhaallijnen en speelt heel handig in op de input van de kinderen onder de kijkers. Soms is het niet heel gemakkelijk om enkele overenthousiaste kindjes ook te laten luisteren naar wat er verteld wordt, maar ook dat lost Daphne goed op. Naarmate de voorstelling vordert, durven ook de stillere kindjes deel te nemen en voelen ze zich meer en meer thuis bij prinses Isa. Een belangrijke reden hiervoor is zeker dat Isa haar onzekerheden en angsten met hen deelt. Gelukkig verklapt ze hen haar middeltjes om hiermee om te gaan. Wat kan kindjes iets leren toch aangenaam en amusant zijn.

Naarmate de voorstelling vordert, durven ook de stillere kindjes deel te nemen

Dit alles maakt Droomprinses een superfijne voorstelling voor de kinderen. Als ouder kan je enkel maar genieten van hun actieve beleving met Isa. Zeker een aanrader voor de kleinsten!

droom

 

Droomprinses speelt nog tot en met 3 april in het Appeltje te Antwerpen en tijdens de Gentse Feesten (16 en 17 juli) Meer info en tickets op www.deproefkonijnen.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort