Dolfje Weerwolfje

Event-Team presenteert de musical Dolfje Weerwolfje. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Paul van Loon. Een musical die de boodschap meegeeft dat anders zijn helemaal niet erg is, integendeel. Een grappig en mooi verhaal in een regie van Olivier De Meyer.

Humoristische en mooie gezinsmusical

Deze musical vertelt het verhaal van Dolfje: een jongen die is geadopteerd door twee gekke en liefdevolle ouders met hun zoontje, Timmie. De nacht waarop hij zeven jaar wordt, begint hij overal jeuk te krijgen. Hij voelt zich veranderen en wanneer de metamorfose is voltrokken, ziet hij dat hij getransformeerd is in een weerwolf. Hij komt erachter dat hij niet de enige is in zijn soort en dat de andere weerwolven een hechte band vormen. In deze roedel ontmoet hij ook zijn echte opa. Wanneer Dolfje voor de eerste keer in een weerwolf verandert, doodt hij een kip van mevrouw Krijtjes. Zij wil kost wat kost deze weerwolf met het brilletje te pakken krijgen en heeft een zeer sterk vermoeden dat het Dolfje is. Ze schakelt de hulp van meneer Van Dale in, de man die in het Opvangcentrum voor Zeldzame Dieren en Mensen werkt en heel graag dit speciaal type wil meenemen naar het centrum. Nadat hij op een haar na ontsnapt aan deze twee, onthult hij aan zijn adoptieouders zijn ware aard.  Wanneer hij uitlegt dat hij een weerwolf is, reageert zijn papa: “En wij zijn dat niet.” Zijn mama voegt toe: “Het is helemaal oké om anders te zijn. Iedereen is anders.”

Er wordt veel tijd besteed aan de kinderen, maar de ouders kunnen af en toe ook eens genieten van een komische toets

Dolfje Weerwolfje is een musical met veel humor. Er wordt veel tijd besteed aan de kinderen, maar de ouders kunnen af en toe ook eens genieten van een komische toets. Wat zeker geslaagd is, is de interactie tussen het publiek en de cast. De cast vraagt bijvoorbeeld om mee te zingen om Dolfje te helpen. Hier wordt met veel enthousiasme op ingegaan, verrassend genoeg ook door de ouders. Een pluspunt is de mooie moraal: er is niks mis met anders zijn. Buiten deze moraal is het niet echt een voorstelling die je doet nadenken, al is het zeker een leuke show om met het gezin te gaan bekijken.

Het decor zit verrassend goed in elkaar. Door het simpel verschuiven van enkele decorstukken wordt een maan opeens een boom, dus het is zeker en vast multifunctioneel. Zo kan er snel tussen scènes gewisseld worden.

Dries van Cauwenbergh, die de rol van Dolfje vertolkt, zet een knappe prestatie neer. Het is opmerkelijk hoe goed deze jongen zingt

Er zitten hele leuke typetjes in het verhaal. Zo vertolkt Jan Schepens opa weerwolf, meneer Van Dale en de turnmeester. Hij karakteriseert elk personage op een zodanig verschillende manier dat het niet storend is om hem in verscheidene rollen te zien. Ook zijn mimiek is geweldig. Katja Retsin speelt voor de eerste keer in een musical, wat ze zeer goed doet. Haar acteerprestatie zit goed, haar articulatie is opmerkelijk en haar enthousiasme is fantastisch. Dorothy Wuyts kruipt in de rol van mevrouw Krijtjes en doe dit geweldig. Zowel in haar acteerprestatie als met haar zang heeft ze het publiek mee. Ook Tim Asselman speelt zijn rol als papa van Dolfje en Timmie enorm komisch. Elke zin die hij uitspreekt wordt beantwoord met gelach vanuit het publiek.

Dries van Cauwenbergh, die de rol van Dolfje vertolkt, zet een knappe prestatie neer. Het is opmerkelijk hoe goed deze jongen zingt. Telkens met zijn borststem en zeer toonvast, zeer goed! Het is duidelijk dat dit zijn ding is. Matisse Foré als Timmie is indrukwekkend. Hij speelt zijn rol fantastisch en het is niet te geloven hoe mooi Matisse praat. Lotte Villays die Noura speelt, maakt dit trio af. Ze heeft en zeer mooie stem en hoe ze in de huid kruipt van Noura, is heerlijk. Het ensemble zit vol enthousiasme. Ook heeft elk lid van het ensemble een sprekende rol. Zo kan elk lid laten zien wat ze in hun mars hebben. Het enige minpunt, is dat de tekst in de gezamenlijke nummers haast onverstaanbaar is door de vele woorden die moeten gezongen worden.

Een leuke musical om met het gezin te gaan bekijken!

Dolfje Weerwolfje is een leuke gezinsmusical met een knap decor. De humor die in deze musical verwerkt is, maakt deze voorstelling af. De cast is geweldig en de moraal is belangrijk. Een leuke musical om met het gezin te gaan bekijken!

Dolfje weerwolfje speelt nog tot en met 17 juni in Scherpenheuvel, Alsemberg, Ninove, Bredene, Mol, Leopoldsburg, Lebbeke, Heist-op-den-berg, Gent, Genk, Sint-Nilkaas, Antwerpen, Waregem, Knokke-Heist, Roeselare en Hasselt. Meer informatie en tickets vind je op www.dolfje.be of www.dolfjeweerwolfje.be.

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier