Dilan Yurdakul maakt autobiografische solovoorstelling

Actrice Dilan Yurdakul (bekend van o.a. GTST) speelt van 29 oktober t/m 23 november haar muzikale, autobiografische solo in Bellevue Lunchtheater. “Een reis door de schaduwen heen; door trauma’s, lijden, schaamte, schuld en vlucht aldus Yurdakul over Door de schaduw heen, een coproductie van Theater Bellevue en Likeminds.

Over Dilan Yurdakul

Dilan Yurdakul (1991) is actrice en theatermaakster. Naast haar werk voor televisie (o.a GTST) maakt ze in samenwerking met Likeminds onderdeel uit van het Nieuwe Makers Traject van het Fonds Podiumkunsten. Dilan is vanwege haar achtergrond geboeid door de wrijving tussen vrijheid en identiteit, tussen autonomie en gemeenschap. In haar werk onderzoekt ze de menselijke staat en reflecteert ze op eigenzinnige wijze op de wereld om haar heen.

Dilan Yurdakul: “Heel lang heb ik gedacht dat ik alles zelf bepaalde, dat ik mijn lot in eigen handen had. Mijn identiteit zelf vormgaf…” In een reis door de schaduwen heen probeert Dilan de gaten op te vullen die haar identiteit bepalen.

Over Door de schaduw heen

Door de schaduw heen is een muzikale voorstelling over identiteit en verbinding. Een verhaal over hoe je door de schaduwen heen te vechten en jezelf opnieuw uit te vinden.

Door Dilan Yurdakul
Scriptbegeleiding: Rik van den Bos
Muziek: Stijn Hoes
Regie: Julie van den Berghe
Vormgeving: Marjolijn Brouwer
Beeld: Mark Uyl
Coproductie: Likeminds, Theater Bellevue

Over Bellevue Lunchtheater

Het Bellevue Lunchtheater is een begrip: al ruim 30 jaar presenteert Theater Bellevue hier nieuw Nederlands repertoire. De voorstellingen zijn dagelijks te zien om 12:30 uur in de historische Paloni Zaal van Theater Bellevue.

Over Likeminds

Likeminds is producent en netwerk van meerstemmige theatermakers die de stad gebruiken als inspiratiebron én podium. In voorstellingen en publieksopbouw is Likeminds een afspiegeling van Amsterdam: divers, dynamisch en eigenzinnig.

Speeldata

29 okt t/m 23 nov – 12:30 uur – Theater Bellevue

Meer informatie en kaarten: www.theaterbellevue.nl/dilan