Dennis Willekens

Voor het eerst komt de Tony Award winnende hit musical Kinky Boots naar Nederland. De Graaf en Cornelissen brengt deze, nog nooit eerder in Nederland vertoonde musical, in de trend van het op het podium zetten van de grote titels. Wij spraken kort met Dennis Willekens

Entertainment met een diepe laag

Dennis speelt in de rol van Don. Don werkt in de fabriek, en is degene die in de eerste instantie de meeste moeite heeft met de komst van Lola. “Alle karakters maken wel wat door. Maar ik denk dat Don van het verst moet komen. Hij heeft echt wel de, laten we dat maar zo zeggen, grootste hekel aan mannen die zich als vrouwen voordoen. Hij staat nog heel erg voor: mannen zijn mannen, en wij maken schoenen voor mannen. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Ik denk dat Don dus wel van het verst moet komen, maar uiteindelijk komt iedereen wel op hetzelfde niveau terecht. Don staat uiteindelijk ook op hoge rode hakken. Het lijkt mij superleuk om te spelen. Hij is toch een beetje de tegenpool van de wat vrolijkere, blijere mensen in het stuk. Er zitten wat mooie clashes in tussen hem en Lola. Ik kijk er heel erg naar uit, het is een mooie boog om te mogen doen.”

Geen Moulin Rouge, geen revue-achtig iets, het is echt een voorstelling met een verhaal

Een voorstelling over drag queens dus. Maar lang niet alleen dat. Het is vooral een verhaal over elkaar accepteren. “Het is geen voorstelling die alleen maar gaat over mannen in vrouwenkleren. Geen Moulin Rouge, geen revue-achtig iets, het is echt een voorstelling met een verhaal. En dat verhaal, daar gaat het om. Ja, er komen een aantal mannen als prachtige vrouwen langs, maar dat ziet er nu al prachtig uit, dus daar kijk ik alleen maar enorm naar uit. Maar dat is echt maar een onderdeel van de veel diepere laag die in de voorstelling zit. Ik denk dat er echt heel veel herkenbaars inzit. En daarbij is het ook gewoon super feel good. Fantastische gave nummers, grote songs, hele mooie ballads, het wordt echt dikke entertainment met een goede diepe laag. Volgens mij zit alles erin.”

Heeft Dennis al een beetje geoefend met op hakken lopen? “Nee, nee, dat moet ik nog doen. Die worden denk ik speciaal gemaakt in mijn schoenmaat! Ik kijk daar eigenlijk best wel naar uit. Ik denk dat hele hoge, rode laarzen mij heel mooi zullen staan. Dat is eigenlijk al een reden om te komen kijken. Misschien wel dé reden, haha.”

Kinky Boots is vanaf 26 oktober te zien in verschillende Nederlandse theaters. Tickets & meer informatie vind je op www.kinkyboots.nl

Door Yuki Hochgemuth

Foto: Yuki Hochgemuth
Groepsfoto: Thimo Meuldijk