De Wolf en de 7 Chakra’s

BSO Producties bracht vorig weekend een nieuwe, eigen creatie in de vorm van een musical komedie: De Wolf en de 7 Chakra’s. Dikke Merde! van vorig seizoen evenaren qua lachsalvo’s is sowieso moeilijk, maar een zeer ontspannende komedie is het wel geworden. Het door De Wolf beloofde entertainment in het café achteraf komt er echter niet van.

Genieten met volle teugen

Auteur en regisseur Manu Jacobs borduurt met De Wolf en de 7 Chakra’s verder met het leuke concept van een jukebox comedy musical. Nummers die de cast zeer graag eens zouden zingen, worden samengesmolten tot een luchtig verhaal. Deze keer volgen we de 7 Chakra’s, een yoga-groepje van zeven vriendinnen. Zij merken aan het begin van hun yogales dat hun goeroe niet komt opdagen. Wanneer dan blijkt dat de goede vrouw overleden is, moeten de dames op zoek naar een nieuwe goeroe. De enige kandidaat is Vinnie De Wolf, cafébaas van de zaak op de hoek. Zijn plannen blijken niet zo zuiver te zijn.

BSO heeft met dit concept een goed recept te pakken

Slechts drie voorstellingen spelen van een zelfgeschreven stuk en er toch alles uithalen wat erin steekt, dat is het succesrecept voor deze musicals van de lach bij BSO. Van het decor, over het lichtplan, tot natuurlijk de acteerprestaties, wordt er tot in de details over de kwaliteit van de afwerking gewaakt. Het decor toont je een zolderruimte waar de Chakra’s samenkomen en waar zich alles van het verhaal afspeelt. De piano van muzikaal begeleider Pablo zit er mooi in verwerkt alsook een kipraam dat regelmatig een rolletje speelt.

Het sterkste punt is de mate waarin iedereen in zijn typetje zit. Op geen enkel moment klopt er een personage niet meer, wat een zeer mooie prestatie is. De bonte verzameling aan stereotiepe karakters maakt het geheel zeer grappig. Omdat er onversterkt wordt gespeeld, wordt wel dadelijk duidelijk wie er de krachtigste stemmen hebben, maar ook degenen die minder goed kunnen projecteren zingen wel correct. De samenzang klinkt dan ook goed.

Je ziet dat iedereen met volle teugen staat te genieten op het podium

BSO heeft met dit concept een goed recept te pakken. Je ziet dat iedereen met volle teugen staat te genieten op het podium. Deze voorstelling ademt plezier en fierheid voor het genre en dat alleen al geeft een extra laag plezier om naar te kijken. Zet daarbij een leuk verhaal en topnummers en je weet dat dit een ontspannend avondje uit is!

De drie voorstellingen van De Wolf en de 7 Chakra’s zijn reeds gespeeld. Voor meer informatie over de producties van BSO, surf je best naar www.bso-producties.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort