De Grote Drie

Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong. Drie grote namen uit de Nederlandse entertainmentwereld. Drie diva’s met ieder een eigen verhaal, talent en kwaliteit. Drie grote ego’s ook. Wat gebeurt er als je deze grote namen bij elkaar op een podium zet? Dat is de ultieme vraag.

De Grote Drie. En wát voor drie

De eerste die gelijk je blik vangt is Ellen Pieters als Adèle Bloemendaal. Ze liet al een gigantische preview zien tijdens de Musical Awards. Maar de door haar opgebouwde verwachtingen waren het wachten waard. Wat een vrouw. Wat een personage. Met in je achterhoofd: “Goh, zij is er nu ook niet meer.” Ze geeft luchtigheid en realiteit in de show. Alhoewel de realiteit voor Adèle toch liever gepaard gaat met een flinke borrel. Enig minpunt is dat het in het begin van de show zodanig veel over Adèle gaat – en zij zo prominent aanwezig is in het stuk – je bang bent dat de rollen van Conny Stuart en Jasperina de Jong een beetje naar de achtergrond verdwijnen.

De eerste die je blik vangt is Ellen Pieters als Adèle Bloemendaal. Wat een vrouw. Wat een personage

Gelukkig wordt dat rechtgetrokken naarmate de show vordert. Frédérique Sluyterman van Loo zet een geweldige Conny Stuart neer. We wisten al lang dat ze goed was en na haar vertolking van een andere grootheid Marlène Dietrich, verbaast zij ons toch weer van haar kunnen tijdens dit stuk. In haar houding, haar praten, zingen; helemaal Conny. Geweldig dat Frédérique weer op deze manier op de planken mag staan. Ook Hanneke Drenth, die Jasperina de Jong speelt, verdient een pluim voor haar rol. De hele tijd compleet met stem en houding Jasperina zijn en recht voor zijn raap durven te zijn tegenover de andere twee diva’s. Wat het meeste opvalt is dat ze bij ‘Veenbrand’ voor heel eventjes Jasperina opzij zet om te laten horen wat Hanneke in huis heeft. Fantastisch. Wát een stem heeft deze vrouw.

De rol van David van den Tempel, Gabriël, brengt een frissere wind in het stuk. Hij geeft met ‘Je zou mijn zoon kunnen wezen’ eventjes een hedendaagse look aan het stuk. Zijn mooie zang, prima spel en knappe koppie geeft zijn rol nog nét iets meer dynamiek. Maar heel eerlijk, hij is niet het meest memorabele van de avond. Die eer valt te beurt aan onze drie diva’s. Zo laten zij duidelijk zien dat ze per karakter een fantastisch talent hebben en waarom ze zo groot zijn geworden in hun vak. Ze zijn zo sterk met zijn drieën en brengen, na veel gekibbel, een ontzettend goede en kwalitatieve show. 

Hoe zou het geweest zijn als deze ‘Grote Drie’ met elkaar hadden opgetreden? Dat is een mooi idee, maar écht weten, zullen we dit natuurlijk nooit

De Grote Drie is een avond vol prachtige muziek en nostalgie én omvat een leuk uitgangspunt. Ze hadden met zijn drieën zo’n mooie eenheid kunnen vormen. Maar ja, hoe het geweest zou zijn als deze ‘Grote Drie’ met elkaar hadden opgetreden? Dat is een mooi idee, maar écht weten, zullen we dit natuurlijk nooit.

De Grote Drie is nog tot en met 18 mei te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie en tickets vind je op www.dommelgraafencornelissen.nl.

Door: Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement