De Grote Drie – Reprise

Na de tour van De Grote Drie vorig theaterseizoen en het binnenhalen van mooie prijzen voor deze waanzinnige show, zijn de drie grootste diva’s uit Neerlands oud repertoire weer terug samen op het toneel. En dit keer nog beter als ooit!

nog meer hun alter ego!

Voor wie de tournee van de dames gemist heeft, De Grote Drie is een show die inspeelt op het idee: “Wat zou er gebeurd zijn als Jasperina de Jong, Conny Stuart en Adele Bloemendaal samen het podium hadden gedeeld?” En dit mondt uit op de meest hilarische gesprekken, botsingen en ego-strelende taferelen. Evenals de briljante assistent Gabriel, gespeeld door David van den Tempel, die de vrouwen met allebei de beentjes zo dicht mogelijk bij de grond probeert te houden.

Ellen Pieters is met haar vertolking van haar Adele wederom het grote middelpunt in de show

Bij de tour was al te zien dat de cast meer dan capabel is om de rollen van de drie grote diva’s te spelen. Ditmaal zijn de dames, Frederique Sluytermann van der Loo, Hanneke Drenth en Ellen Pieters, nog meer hun alter-ego’s, leek het wel. En ook David van den Tempel weet zichzelf groot te houden tussen de grote karakters. De zang van Hanneke Drenth en Frederique Sluytermann van der Loo was kippenvel gevend. Hanneke doet menig vlam wapperen met haar vertolking van ‘Veenbrand’ in de tweede akte. Maar Ellen Pieters is met haar vertolking van haar Adele wederom het grote middelpunt in de show. De zaal reageert met een luid gelach bij elk grapje of schuin lied dat Ellen Pieters ten gehore brengt. Ook de welbekende ‘heksenlach’ van Adele is een onmisbare solist in het geheel.

Hanneke doet menig vlam wapperen met haar vertolking van ‘Veenbrand’ in de tweede akte

Al met al geeft de show een komische en kwalitatief goed staande avond theater. Enkel wel voor de juiste persoon, want een jonger iemand zou het repertoire minder waarderen als de persoon die het repertoire al kent of er in ieder geval affiniteit mee heeft. Het is een specifieke tak in de oud-Nederlandse muziek. Dan kan je ook de grapjes tussendoor (die gaan over de carrières van de dames) beter begrijpen.

De show is nog te bewonderen tot 22 juli in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Voor tickets kan je daarom gaan naar www.delamar.nl of www.degraafencornelissen.nl.

Door: Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement