De grachten rond met Carmen de la Cubana

Afgelopen Donderdag ging de cast van de internationale hit musical Carmen de la Cubana op rondvaart door de Amsterdamse grachten met als hoogtepunt een optreden op het centraal station. De musical, gebaseerd op de bekende opera van Georges Bizet, speelt van 26 januari tot 10 februari exclusief in het DeLaMar Theater.

Cubaanse hemel

Carmen de la Cubana vertelt het verhaal van de jonge Carmen die op de vooravond van de Cubaanse revolutie haar hart geeft aan de jonge soldaat José. Samen vertrekken ze naar Havana waar Carmen haar interesse in de soldaat verliest en verliefd wordt op een bokser. Dit alles met de gevolgen van dien.

Ondanks dat de straten van Amsterdam bedekt zijn met een laagje sneeuw en het buiten typisch erwtensoep weer is maakt de, volledig Cubaanse, cast van Carmen de la Cubana een tropisch feestje van de kennismaking met Amsterdam. Onder het genot van een drankje en Cubaanse en Nederlandse hapjes word er genoten van de typische Amsterdamse uitzichten.

[KGVID]http://www.musicalvibes.net/wp-content/uploads/2019/01/Optreden-carmen-de-la-cubana-op-boot.mp4[/KGVID]

Terwijl de boot het centraal station nadert vertelt de regisseur en tevens tekstschrijver Christopher Renshaw over zijn motivatie voor het schrijven van deze latijns Amerikaanse hit. “Ik heb altijd al een adaptatie willen schrijven op de opera Carmen. Het Engelse script voor de musical had ik al af toen een vriend mij voorstelde om het verhaal in het Cubaans op te voeren. Niet alleen omdat het verhaal zich daar afspeelt maar ook vanwege de extra laag die daarmee wordt gebracht.”

Eenmaal bij het centraal station stappen de cast leden uit en onder leiding van hun tourmanager, Sophie Goudard, lopen ze door de drukte naar een vooropgezet podium. “De kracht van de voorstelling ligt misschien wel in het Spaans. Je gaat ook niet naar een Italiaanse opera in het Nederlands.” Vertelt Goudard.

[KGVID height=”352″]http://www.musicalvibes.net/wp-content/uploads/2019/01/WhatsApp-Video-2019-01-26-at-14.53.17.mp4[/KGVID]

Na een prachtige medley van twee iconische nummers uit de voorstelling stappen de cast leden weer op de grachtenboot terug naar het DeLaMar theater waar ze de komende 2 weken de sterren van de Cubaanse hemel zullen spelen. Kaarten zijn nog te koop via de website van het DeLaMar Theater: delamar.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto: Thimo Meuldijk