Charlotte Campion

Met Bonnie & Clyde brengt BSO een onbekende musical over een bekend duo naar België. Om zeker te knallen, vroeg het productiehuis twee professionals uit de musicalwereld om de hoofdrollen te vertolken. Charlotte Campion speelde eerder al in BSO’s productie The Last Five Years en zal nu Bonnie gestalte geven. Musical Vibes sprak met haar voor het begin van de repetities.

Speciale schwung en drive

Bonnie & Clyde is een vrij onbekende titel, wat voor een musical is dat?

Het is een misdaad-musical om het zo te zeggen. Er is ook een off-Broadway productie van geweest met Jeremy Jordan, die ook The Last Five Years heeft gespeeld. Hij speelde Clyde. Die connectie is ook al speciaal. Het is inderdaad een relatief onbekende musical maar het duo Bonnie & Clyde is natuurlijk wel heel bekend. Eind van de jaren 1920 groeiden ze op in armoede en Bonnie, mijn rol, is een serveerster. Ze verdient heel weinig en ze droomt ervan om een ster te zijn. Ze wil hogerop geraken, maar dat is nagenoeg onmogelijk vanuit haar positie. Ze ontmoet Clyde, iemand die eigenlijk al van kleins af aan met het gerecht in contact is gekomen. Eigenlijk is hij dus meer een slechte invloed dan wat anders. Hij zegt haar dat hij haar wereldberoemd kan maken. Dat is ze inderdaad geworden, ze heeft zelfs gedichten geschreven die in kranten werden gepubliceerd. Maar die roem is er dus gekomen door misdaden, berovingen en zelfs moorden.

De muziek is die herkenbaar als je Jekyll & Hyde kent?

Je hoort soms dat het van dezelfde componist komt. Het is echt wel prachtige muziek. Zalig om te zingen, er zit een speciale schwung en drive in. Ook prachtige ballads daarbij. Het is hele mooie muziek. Ik ben nu ook hele benieuwd naar de Nederlandstalige versie, hoe dat die gaat klinken, dat vind ik wel spannend.

Je hebt met Juan Gerlo een mooie Clyde, kijk je naar jullie samenwerking uit?

Zeker! Maar Juan zat in mijn klas op school, dus we kennen elkaar al heel goed. Dus die band zit sowieso al heel goed. Ik vind hem ook een super goede acteur en een goede zanger. Hij is nu dan wel bekend van de Ghost Rockers, maar daar heeft hij totaal nog niet kunnen tonen wat hij allemaal kan. Ik kijk er echt wel heel hard naar uit om deze musical met hem samen te maken.

Ik denk dat deze mix tussen liefhebbers en professionele performers niet afdoet aan de kwaliteit

Het wordt een hybride productie met veel amateurs in de cast, hoe kijk je daarnaar?

Ik vind dat ook wel spannend! Als we in een professionele productie spelen, kennen we bijna iedereen, dan zit je een beetje in een warm bad, je weet dat je fouten mag maken. Nu zit het in mijn hoofd dat ik hier niet te veel fouten ga mogen maken, want ze zien me als ‘de professionele’. Ik weet wel dat ik gerust wel een foute noot of een mindere dag mag hebben, maar zo voelt het niet aan op dit moment. Dat zal in het begin wel zoeken zijn naar de balans. Maar het zal wel keitof worden. Ze hebben serieuze audities gehouden voor de andere rollen en het ensemble. Ik denk dat de mix tussen liefhebbers en professionele performers daarom niet afdoet aan de kwaliteit die er gebracht kan worden.

Bonnie & Clyde speelt van 27 september tot en met 6 oktober in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Meer informatie & tickets via www.bso-producties.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier