Charlotte Campion en Juan Gerlo

Dit weekend spelen in het Zuiderpershuis de laatste voorstellingen van Bonnie & Clyde. Deze mooie musical wordt gebracht door een sterke amateur cast, aangevuld met twee professionals. De combinatie geeft een knap resultaat en mag gezien worden! Musical Vibes sprak na de eerste try-out vorig weekend met Charlotte Campion en Juan Gerlo, Bonnie en Clyde van dienst.

Puur plezier

Na deze try-out spelen jullie morgen de première. Hoe ging het vanavond?

Juan: Ik denk dat we allebei heel blij waren dat er eindelijk publiek in de zaal zat.

Charlotte: Ja, dat klopt!

Juan: Ok… In de voorstelling is ze meer van zegs (lacht). Wat ik heel leuk vind aan onze rollen is dat we zelf heel veel humor hebben, iets wat typisch bij de sidekicks of de bijrollen wordt gestoken. Wij hebben in de hoofdrollen best wel grappige punch lines. Daarvoor had ik echt het publiek nodig om te zien of de timing werkt, waar er moet bijgestuurd worden.

Charlotte: Het voelt altijd beter met publiek erbij!

Jullie hebben een ongelooflijk goede klik als Bonnie en Clyde, is dat iets waar jullie hard aan gewerkt hebben?

Charlotte en Juan: (in koor) Eigenlijk niet!

Charlotte: Dat is iets dat we altijd al hebben gehad. Dus dat zat nu ook meteen goed.

Juan: Op het conservatorium klikte het al goed. Vier jaar samen in de klas zitten op een drama-opleiding, dan leer je elkaar ook echt wel kennen. Dat zijn dan ook je begin twintiger-jaren, dat is ook een periode waar je persoonlijkheid definitief wordt gevormd, dat maak je dan mee bij elkaar. Ook al zou ik Charlotte twee-drie jaar niet zien, dat gaat meteen terug vertrouwd voelen. Dat was nu ook heel fijn, ik heb me van bij de start van de repetities durven smijten.

Charlotte: Dat doet heel veel, ja. Het leuke is dat je weet wat je aan elkaar hebt, je kan elkaar vertrouwen dus je kan van alles uitproberen zonder gene, die eerst moet overwonnen worden.

Zowel volwassenen als kinderen gaan dit tof vinden. Dit is eigenlijk een actiefilm op het podium

Hoe bereiden jullie je voor op de volgende show?

Charlotte: Ik was aan het twijfelen om nog te fitnessen morgen, maar ik weet niet of dat gaat doorgaan (lacht).

Juan: Not! Ik ga goed uitslapen en hopen dat ik niet word opgeroepen voor 40-45.

Charlotte: Gewoon doen eigenlijk, want anders krijg je alleen meer stress. Dus gewoon rustig blijven.

Juan: Wat wel enorm helpt om geen stress te hebben, is een kwartier lang, stokstijf, in die auto zitten terwijl het publiek binnenkomt!

Charlotte: Dat werkt écht!

Juan: Je begint zenuwachtig, maar uiteindelijk duurt dat gewoon te lang en dan moet je wel relaxen.

Charlotte: Ik begon zelfs zware ogen te krijgen (lacht).

Juan: Wat ik ook soms doe, is wat filmpjes kijken over Bonnie & Clyde. Documentaire, foto’s, dan heb je echt dat beeld van die personages in je hoofd.

Charlotte: Ja, dat doet altijd veel. Voor de rest kan je niet veel meer doen.

Een rovers duo, schieten, pure actie en een mooi liefdesverhaal

Waarom is deze musical écht de moeite om te zien?

Charlotte: Omdat dit geen typische musical is! Het is geen musical die je hier elk jaar kan zien. Dit gaat over een echt verhaal met veel inhoud.

Juan: Ja, en er zit voor ieder wat wils in. Zowel volwassenen als kinderen gaan dit tof vinden. Dit is eigenlijk een actiefilm op het podium. Een rovers duo, schieten, pure actie en een mooi liefdesverhaal.

Charlotte: Ook de leuke songs, die muziek is prachtig.

Juan: Echt topmuziek, gebracht door een live-band! Hoe vaak kom je dat nog tegen. En geen kleine band, negen muzikanten!

Charlotte: En ze zijn keigoed ook nog! Het is zo tof om met hen te spelen. Die drive die achter die livemuziek zit, dat is zo fijn.

Juan: Voor al die redenen: gewoon komen kijken! Er is parking vlak voor de deur, auto neerzetten en binnenstappen. Puur plezier!

Bonnie & Clyde speelt nog tot en met 6 oktober in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.bso-producties.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier