Cats

Cats is een van de langstlopende shows ter wereld. Reeds 36 jaar speelt er wel ergens een versie van deze poezelige musical. De internationale tourversie spreidt zijn dekentjes nu voor drie weken in Antwerpen. De vernieuwde Koningin Elisabethzaal vond hiermee een ideale eerste musical om de heropening te vieren. En een feest, dat is het zeker geworden!

Tijdloos jong en dynamisch

Het verhaal van Cats is dun, dat weten de meeste musicalkenners al wel. Eenmaal per jaar komen alle katten van de Jellicle familie samen op het grote bal. Daar zal de Oude Deuteronomy, zeg maar de stamoudste, een kat uitkiezen die mag herboren worden. Dan tonen enkele katten waarom zij toch zo belangrijk zijn en wel eens uitgekozen zouden mogen worden. De verdienste van dit verhaal is dat het de musical openstelt aan iedereen, van jong tot oud.

Joanna Ampil is aan haar tweede tour bezig en zet een zeer ontroerende Grizabella neer

Als je naar een internationale tourversie gaat kijken, verwacht je niets minder dan de hoogste kwaliteit. Die verwachting wordt niet beschaamd. De katten op het podium slepen je mee in hun zang – en dansspel. Joanna Ampil is aan haar tweede tour bezig en zet een zeer ontroerende Grizabella neer. Ook de andere hoofd-katten zijn allemaal zeer sterk neergezet en de hele cast verdient een staande ovatie om op het relatief kleine podium van de zaal zulke indrukwekkende groepschoreografieën neer te zetten! Ook het spel tussen cast en publiek blijft een meerwaarde van deze musical. Het is te merken dat het creatieve team hieraan blijft werken om hem jong en dynamisch te houden.

De techniek staat spijtig genoeg nog niet helemaal op punt. Geen kat overboord, maar toch wel enkele mindere momenten. Zo klinkt het geluid niet helemaal ‘vol’ tijdens de kalmere nummers. Maar het moet gezegd, de zuiverheid van de klank is indrukwekkend in deze zaal. Ook de lichtshow toont enkele mankementjes naast de zeer indrukwekkende momenten. Zo is het heel moeilijk om de zingende katten te onderscheiden als ze niet op tijd belicht worden.

De kwaliteit die deze mensen op de scène neerzetten is van hoog niveau

Het première publiek bedankte de artiesten met een verdiende staande ovatie. De kwaliteit die deze mensen op de scène neerzetten is van hoog niveau. Wie graag een avondje relaxed naar mooie nummers en sierlijk dansende katten gaat kijken moet zich haasten om een ticketje te bemachtigen!

Cats speelt nog tot en met 17 april in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.catsantwerpen.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier

Eén gedachte over “Cats

  • 10 april 2017 om 18:23
    Permalink

    Tot mijn grote spijt ben ik het niet eens met de positieve commentaar op deze versie van “Cats”. Ik zag de show ooit in Londen én ik heb de DVD van de oude uitvoering. Ik vond het acteertalent van vele huidige “cats” ondermaats (in grote tegenstelling tot hun voorgangers). Gus werd bijvoorbeeld zonder ziel gespeeld én zijn kwetsbaarheid is volledig weg. Ook opvallend is dat sommige nummers gewoon afgehaspeld werden én zonder diepte gezongen. “Memory” vond ik gewoon rotslecht gebracht: veel te snel en ook zielloos. Ook hier ontbrak in de mimiek én zang alle kwetsbaarheid. Kijk alstublieft eens naar de oude versie op DVD. Je zal het zien: dag en nacht verschil! Extra spijtig, want ik had veel uitgegeven aan kaarten op de 4e rij parterre.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: