Carlos de Vries

The Color Purple ging op 16 april in première in Amsterdam. Deze musical vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Wij polsten naar première ervaring van Carlos de Vries. 

Jezelf bewijzen

Wat doet deze première met jou?

Zeker deze première brengt voor mij bijzonder veel spanning, vooral door de aanwezigheid van H.M. de Koningin. Ook omdat zij hiertoe niet verplicht was, maar er echt zelf naartoe wilde gaan. Dat ze er zelf voor heeft gekozen hierheen te gaan. Dan krijg je wel het gevoel dat je jezelf moet bewijzen.

Het is echt een rollercoaster van emoties

Ik vind dat de voorstelling zo ongelooflijk goed geschreven is, het is echt een rollercoaster van emoties. Bijvoorbeeld bij een liedje van Shug (Ana Milva Gomes) waar je zelf gewoon bijna van moet huilen. Dan moet je daarna op. Dat is best lastig.

En hoe schakel je dan?

Op een gegeven moment met de repetities viel het wel mee, je weet namelijk wat er gebeurt. Daar kan je op inspelen als je opkomt en ik probeer me niet te veel mee te laten slepen door emoties. Je moet je natuurlijk niet afsluiten, wel meebewegen.

The Color Purple is te zien in het NDSM Theater in Amsterdam van 15 april tot en met 15 mei 2018. Vanaf vrijdag 12 oktober 2018 tot en met woensdag 3 januari 2019 gaat The Color Purple tevens op tour langs verschillende Nederlandse theaters. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.colorpurplemusical.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Annemarijn Clement