Calvin Kromheer

Op zondag 30 september speelde de cast van Was Getekend, Annie M.G. Schmidt een feestelijke voorstelling naar aanleiding van het eenjarig bestaan van de musical. Wij spraken kort met ensemblelid Calvin Kromheer.

Levenslust en artistieke drang

Wat geniet jij heerlijk zichtbaar van het spelen! Welk liedje zal jou altijd bij kunnen blijven, denk je?

Oeh, jeetje. ‘Margootje!’ Ik vind dat zo’n ongelooflijk mooi moment tussen Simone, Wim en William, met die meerstemmigheid en alles. Dan kijk ik altijd vanuit de coulissen geëmotioneerd toe. Daar word ik heel gelukkig van.

Zing je dan ook altijd mee?

Ja, haha! Om heel eerlijk te zijn zing ik stiekem mee in coulissen.

Je hebt een doel en een droom en je wilt alle verhalen delen

Doe je dat dan ook met andere liedjes?

Ja zeker, het zijn natuurlijk allemaal liedjes die we hebben ingestudeerd en waarvan wij de arrangementen kennen. Daardoor zing je eigenlijk altijd wel mee. Gelukkig mogen we als cast zijnde al heel veel mee zingen. Maar de liedjes zijn ook wel gevoelig. Dan moet ik weleens een traantje wegpinken. Zeker bij het laatste nummer, ‘Het is over’, als Simone dat begint te zingen vind ik het wel heel bijzonder en moeilijk.

En als jij een ding hebt geleerd van deze vrouw, wat zou dat precies zijn?

Ik denk de drang om door te gaan. Niet bang te zijn en altijd gemotiveerd te blijven om te geloven in wat jij wilt als schrijfster. Daar kan ik mij het meeste in herkennen denk ik. Wij moeten natuurlijk altijd auditie doen en we gaan altijd maar door, al zijn we onzeker. Maar we hebben een hart voor het vak en dat laat Annie M.G ook zien. Die ging altijd maar door, hoe spannend iets ook was. Dat ligt het meest dichtbij mijn leven. Je hebt een doel en een droom en je wilt alle verhalen delen. In die zin is de levenslust en artistieke drang om te delen ook een deel van mij.

We hebben een hart voor het vak en dat laat Annie M.G ook zien

Wat is voor jou met je dromen en doelen dan een droomrol?

Ik vind zoveel rollen gaaf. Maar Dimitri in Anastasia of in Les Miserables zou ik heel graag willen spelen. Ik heb vorig jaar in Fiddler on the Roof een fantastische rol mogen spelen. Het is muzikaal geweldig en die kansen zijn gewoon prachtig. Zingen is fijn en verhalen vertellen, met elkaar in gesprek gaan op het toneel vind ik heerlijk. Dus ik sta voor zoveel rollen open!

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is nog tot en met 30 december te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Tickets & meer informatie vind je op www.stage-entertainment.nl

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Annemarijn Clement