Audities Young Artist Academy

Ook dit jaar zijn we opnieuw op zoek naar getalenteerde zangers en dansers voor onze Young Artist Academy. Het is uit deze afdeling dat de jongens en meisjes geselecteerd worden voor o.a. clips en shows van Studio 100-toppers als Samson & Gert, K3, Ghost Rockers, diverse musicals, dansfiguraties. 

Voor de afdeling dans zijn we op zoek naar kandidaten die geboren zijn tussen 1993 en 2010, minstens een basiskennis hebben van klassiek ballet en jazzdans. De opleiding bestaat uit 1,5u jazzdans, 1,5u modern en 3u klassiek ballet.

Voor de afdeling hiphop zoeken we dansers die geboren zijn tussen 1993 en 2010 en een degelijk gevorderd niveau hebben in hiphop. De opleiding bestaat uit 5u hiphop.

Voor de afdeling zang zoeken we zangers die geboren zijn tussen 1993 en 2010 met een mooi stemgeluid en gevoel voor ritme. De opleiding bestaat naast zang (2u) ook nog uit dans (1u) en een acteerles.

Voor dans gaan deze gaan door op woensdag 25 april 2018 van 13u00-22u00.
Voor zang gaan de audities door op donderdag 26 april en vrijdag 27 april 2018.
En de audities voor hiphop gaan door op zaterdag 28 april 2018 van 16u00 tem 21u00.

Een week voor de auditie krijg je een mailtje met het juiste uur. Inschrijven kan enkel via volgende link: www.dansstudio-ijvihagelstein.be/inschrijving-audities-2018

Kandidaat-dansers

De auditie zelf bestaat uit twee delen: enerzijds zal je in groep een les klassiek volgen, waarbij er zal gelet worden op je techniek, lichaamsbouw en lenigheid en daarnaast krijg je ook een jazz-les, waarbij we vooral letten op je ritmegevoel, uitstraling en de snelheid waarmee je nieuwe zaken aanleert. Hierna wordt een eerste selectie gemaakt.

Aan de kandidaten die dan nog over zijn, zal gevraagd worden om een eigen dansje naar voor te brengen van max. één minuut (vergeet dus niet om een CD, Ipod of Mp3speler mee te brengen met de muziek, er is geen usb aansluiting).

Kandidaat –hiphoppers

De auditie zelf bestaat uit twee delen: enerzijds zal je in groep een les techniek volgen, waarbij er zal gelet worden op je techniek, lichaamsbouw en lenigheid en daarnaast krijg je ook een hiphop-les, waarbij we vooral letten op je ritmegevoel, uitstraling en de snelheid waarmee je nieuwe zaken opneemt. Hierna wordt een eerste selectie gemaakt.

Aan de kandidaten die dan nog over zijn, zal gevraagd worden om een eigen dansje naar voor te brengen van max. één minuut (vergeet dus niet om een CD, Ipod of Mp3speler mee te brengen met de muziek, er is geen usb aansluiting). Je kiest zelf het genre: hiphop, breakdance, popping, locking

Kandidaat-zangers

Tijdens de auditie zal je 1 liedje (bestaande uit een refrein en strofe) naar eigen keuze ‘a capella’ zingen. Er zal ook gevraagd worden om te bewegen dus breng zeker gemakkelijke danskledij mee.

De lessen en audities gaan door in de gebouwen van Studio 100, Halfstraat 80 te Schelle.