Anne Van Opstal

Anne Van Opstal is al door veel musical-watertjes gezwommen. Onder meer sprookjesmusicals en meestal was dat dan als prinses. Wie is er dan beter geplaatst om een gefundeerde mening over Er Was Eens te geven? Musical Vibes sprak met haar.

Rebellerend en stoer

Anne, je bent eigenlijk een prinsessenspecialist, in wat verschilt Er Was Eens met andere sprookjes?

Ja, je kan gerust zeggen dat ik een specialist ben (lacht). Ten eerste verschilt dit verhaal met de anderen in het feit dat de vier prinsessen zussen zijn. En wij zijn lichtelijk ontspoort door de social media, alle multimedia en het internet. We zijn ook iets stoerder dan de normale prinsessen.

Wat vind jij het leukste om te doen?

Ik vind het heel fijn om eens niet het brave prinsesje te moeten zijn, maar om rebelleren eigenlijk. Dat vind ik heel leuk!

Het is een groots opgezette show met veel volk op het podium, hoe voelt dat aan?

We hebben inderdaad een iets groter dansensemble en ik vind dat heel fijn. Dat geeft ook meer het gevoel van een concert. Het is dus wel een verhaal, maar de liedjes die springen er zo uit als een popconcert. Dat vind ik wel heel tof en je voelt die energie van die dansers die achter je staan en heel veel geven, dat is alleen maar fijn eigenlijk.

Het is dus wel een verhaal, maar de liedjes die springen er zo uit als een popconcert

Wat is jouw topmoment in de show?

Oei, ik moet nu opletten dat ik niet te veel zeg. Want mijn topmoment is op het bal wanneer de prinsessen helemaal losgaan. Dan gebeurt er van alles waar iedereen maar voor moet komen kijken!

Er Was Eens speelt nog op 29 september in de Capitole te Gent. Meer informatie & tickets vind je op www.deepbridge.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier