Ann Van den Broeck

Deep Bridge Monty Python’s SPAMALOT is een koninklijke musical schaamteloos afgekeken van de film Monty Python and the Holy Grail. In een regie van Stany Crets en in een samenwerking met Eric Idle voor de liederen en libretto en met John Du Prez voor de muziek. Wij spraken kort met Ann Van den Broeck (Dame van het Meer).

Op mijn lijf geschreven!

Wat vind je zo leuk aan het verhaal?

Het verhaal is eigenlijk maar heel dunnetjes en dat is vooral een aanleiding om heel veel “flauwe kul” te verkopen! (lacht).  

Je vindt de humor hierin dus geweldig?

Ja, ik hou heel erg van Monty Python. Dat is absurde humor waar je mee kunt lachen of net niet. Ik kan daar heel hard mee lachen en ook mee blijven lachen.

Ben je blij met de rol die jij mag spelen?

Ja, uiteraard! De musicaldiva, op mijn lijf geschreven hé (lacht).

Denk je dat het publiek genoten heeft van de voorstelling?

Er was veel applaus en leuke reacties en veel gelach, dus ik veronderstel van wel!

Bij de eerste repetities zat iedereen meteen op dezelfde golflengte van toen

Is er veel veranderd ten opzichte van de voorstelling van 8 jaar geleden?

We hebben in ieder geval dezelfde hoofdcast en bij de eerste repetities zat iedereen al wel op dezelfde golflengte van toen. We hebben nu wel meer tijd gehad om dat te spijzen met alledaagse mopjes en politieke grapjes. De basis is echter net dezelfde en even leuk als toen!

Waarom moet iedereen komen kijken volgens jou?

Iedereen die van Monty Python houdt en dit 8 jaar geleden heeft gezien moet zeker terug komen kijken en veel volk meenemen. Het is een geweldige show en een avond ontspannen. Je gaat sowieso blij buiten, dat gevoel heb je al na 5 minuten. Het is de film van Monty Python “gespijsd” met het musicalvak dat we helemaal onderuit halen.

Monty Python’s Spamalot speelt nog tot en met 13 april in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Meer informatie en tickets vind je op www.deebridge.be .

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier