Amateur Musical Awards 2018

Passievolle mensen, liefde voor het vak, een ontzettend grote gunfactor en een sprankeltje rivaliteit. Dat zijn zomaar 4 ingrediënten voor een fantastische avond. Dit is hét evenement van het jaar. De sfeer is goed, de champagne wordt rijkelijk geschonken en het publiek is fantastisch.

Topavond!

En ook dit jaar was dit zeker weer het geval. Het niveau is hoger dan ooit. Erik Brey doet wederom de presentatie op een formidabele manier en met zichtbaar veel plezier. Dan komt het eerste groepsoptreden. Door Stadsgehoorzaal Kampen en Vuur & Vlam Producties wordt een ijzersterke Footloose neergezet. Veel energie, jonge cast.. Het legde gelijk de lat hoog voor wat de avond nog te brengen had.

De sfeer is goed, de champagne wordt rijkelijk geschonken en het publiek is fantastisch

Er zijn een paar personen die tijdens medleys echt de show hebben gestolen. Zo hebben we het over eerst over de mannelijke performers: Freek van der Heide. Die met zijn ontzettend moeilijk nummer zijn mannetje stond. Bijna niet van professioneel te onderscheiden. En ook zeker Jeroen van Grunsven; het zou je schoolrector maar wezen. Wat een stem, wat een goede houding en hij komt ontzettend geloofwaardig over als zijn rol. Mats Hoogland, niet een geheel vreemde in het professionele vak, was ook zeker niet van het professioneel te scheiden. Met zijn interpretatie als Sjaak uit Into the Woods, moeilijk als Sondheim is, heeft hij zelfs de PRIJS (niet Award, volgens Gerard Cox) mee naar huis mogen nemen. Goed gedaan.

Van de dames waren er ook velen goed. Maar qua stem stak er één persoon met kop en schouders boven uit. Want man oh man, wat heeft Margret Balentien een fantastische stem. Zij zorgde voor een extra soort spanning tijdens haar solo (gedurende de medley voor de beste vrouwelijke bijrol), die ervoor zorgde dat mensen nog tijdens haar solo begonnen te juichen en met volle kracht de stoelen in werden geblazen. Fantastisch.

Een evenement dat het ook verdient om een eigen plekje te krijgen op de nationale televisie

Een geweldige avond waarvan werkelijk iedere persoon zo in het professionele werkveld zou kunnen stappen. De sfeer is leuker, het publiek levendiger en het hele event is echt feestelijker dan de Musical Awards die het grote publiek kent. En omdat alle genomineerde nog even laten horen wat ze in huis hebben voordat je de uitslag hoort, ben je ook nog eens extra gespannen als kijker of jouw favoriete optreden van de 4 heeft gewonnen. Echt heel erg leuk om naar te kijken en mee te leven met de winnaars.

Een evenement dat het ook verdient om een eigen plekje te krijgen op de nationale televisie. Want dit mag door iedereen gezien worden. Zeker door de mensen thuis.

Door Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement