Amai!

Na het geweldige Mijn Broer En Ik, zijn eerste avondvullende show, was het uitkijken naar de tweede zaalshow van Pieter Verelst. Met Amai! borduurt hij verder op de ingeslagen weg, al is alles iets lichter verteerbaar geworden. Niet dat dit een probleem geeft, het publiek verorbert deze humor als warme broodjes!

Lichter verteerbaar

Als een volleerd leerling-tovenaar (of net niet) opent Pieter Amai! met enkele (al dan niet) geslaagde goocheltrucs. Situatie- & visuele humor worden versterkt door het verhaal erbij. Deze voorstelling zal handelen over relaties met in de eerste plaats de relatie van de comedian met zijn publiek. Dan neemt Pieter je mee in zijn absurde humortrein. Alle onderdelen en hindernissen in relaties worden op tafel gegooid. Het publiek mag en kan gerust participeren, al kunnen sommige mondige dames (en heren) het de sympathieke acteur heel moeilijk maken. Mooi om te zien hoe hij zich eruit weet te redden! Het publiek van deze avond gaat in alle geval hard lachend doorheen de voorstelling en met een brede smile naar huis.

Op muzikaal vlak is Amai! zeker en vast mooier en sterker dan zijn voorganger

Ook voor muziek is er wederom ruimte. De piano wordt door Pieter zelf bespeeld en op muzikaal vlak is Amai! zeker en vast mooier en sterker dan zijn voorganger. Enkele leuke absurde (of soms niet zo absurde) songs vrolijken de boel op. De belichting is zeer knap, mooi uitgebreid voor een stand-up comedy show en een meerwaarde zonder meer. Het geluid is pico bello versterkt en al is dit in kleinere theaters misschien niet per se nodig, het maakt het leven van de geluidstechnici en Pieter er gemakkelijker op, want de uitgebreide combo aan opgenomen geluid, livemuziek en enkel stem is zo altijd goed in balans.

Absurde ideeën toepassen op dagelijkse gegevens of gewoon een ommetje in het pure absurdisme

Amai! is een stijlbreuk met Mijn Broer en Ik qua storytelling. Maar de individuele bouwblokjes van deze show zijn nog steeds in een pure ‘Verelst-style’. Absurde ideeën toepassen op dagelijkse gegevens of gewoon een ommetje in het pure absurdisme. Hierdoor wordt het geheel minder abstract en dat zal een extra publiek aantrekken. Het hilariteitsgehalte van deze Amai! is gelukkig helemaal niet abstract!

Amai! toert nog tot en met 16 april door België en Nederland. Een herneming is voorzien vanaf september. Meer informatie & tickets vind je op www.pieterverelst.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Tom Bertels