De Aristokatten


Vorig weekend bracht Milo Events vzw De Aristokatten, Jr. op de planken te Knokke. Deze show is gebaseerd op de welbekende Disney-film en vertelt het verhaal van een upper class kattin en haar drie kleintjes die door de jaloerse butler ver weg worden gebracht. Zo kan hij de erfenis van de rijke bazin te pakken krijgen. Met de hulp van straatkat Thomas O’Malley, een hoop van zijn vrienden en enkele honden, komen ze terug thuis en wordt er met de butler afgerekend.

aristoknokke32april2

Aaibare katjes

In het volgelopen Vonk-theater te Knokke, opent deze musical met mama Duchess en haar drie kittens Marie, Toulouse en Berlioz. Madame zorgt ervoor dat ze een adellijk leventje hebben en Edgar, de butler, bedient hen op hun minste wenken. Wat meteen opvalt, is het goede geluid in dit theater. Alle acteurs werken onversterkt en op enkele solo stukjes na is iedereen perfect te verstaan tot achteraan. De kwaliteit van de zang is ook zeer goed en werkt aanstekelijk. De acteerprestaties zijn zeer aangenaam, wat beter bij de meer gevorderden dan bij de kleinsten, maar ook zij zetten hele mooie karakters neer.

Puik acteer- en zangwerk, goed gevonden woordspelingen en een echte hond in de hondenbrigade maken deze show af

Het decor mag dan minimalistisch zijn, de keuze om met projecties te werken is duidelijk niet slecht op de kleine scène en met 29 acteurs. Alle acteurs zijn dan ook zeer mooi uitgedost en brengen een beetje decor mee tot leven.

aristoknokke32april3

Milo zet hier een kleine maar zeer leuke Aristokatten neer. Puik acteer- en zangwerk, goed gevonden woordspelingen en een echte hond in de hondenbrigade maken deze show af. De kleine kittens zijn zeer aaibare katjes, de kattenbende van O’Malley jazzy zoals je ze uit de film kent en de honden echte vechtersbaasjes. Edgar is puur crapuul en Madame zacht als fluweel. Ja, deze bende mag trots zijn op wat ze op het podium hebben getoond.

Meer info over de producties van Milo Events op www.miloproductions.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort