A Christmas Carol in Concert

BSO Producties blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. Om dat te vieren wilden ze iets kleins en extra doen, maar dat ontaarde al snel in een volledig kerstconcert met liveorkest en een 75 – koppig koor. Dat alles speelde zich af in Carolus Borromeuskerk in Antwerpen om het geheel net dat ietsje meer cachet te geven.

Heerlijk luisterspel

Manu Jacobs haalde zich een huzarenstukje op de hals toen hij als dirigent een koor opstelde van kinderen, volwassenen en solisten. Toen hij daar ook nog eens een live orkest bijzette, was het plaatje compleet. A Christmas Carol is het alomgekende verhaal van Scrooge met muziek van Alan Menken. Het stuk werd al dikwijls opgevoerd als musical, maar als kerstconcert gaf het weer een totaal andere sfeer.

Hans Peter Janssens liet zijn rol als onderwaterkoning Triton even voor wat die was en zette een magnifieke Scrooge neer

En die sfeer zat goed. In een wondermooi verlichtte en overvolle Carolus Borromeuskerk speelde het orkest feilloos en klonk het koor engelachtig. Als solist sprong Hans Peter Janssens er bovenuit. Hij liet zijn rol als onderwaterkoning Triton even voor wat die was en zette een magnifieke Scrooge neer. Ook de andere solisten deden puik werk en maakten de avond tot een heerlijk luisterspel. Heel imposant werd het als het 75-koppige koor met zijn allen een lied ten gehore bracht.

Het applaus en de staande ovatie na het slotnummer waren meer dan terecht. Zo’n kwaliteit mag BSO nog brengen. Volgend seizoen zetten zij de musical Grease en The Last 5 Years op de planken. Meer informatie over BSO vind je op www.bso-producties.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Patrick Defort